Activitatea petrolieră, ocupația de bază în Căpreni

Dacă nu ar mai fi activitate petrolieră în comuna Căpreni, zeci de localnici ar rămâne fără un loc de muncă. Majoritatea celor care au un loc de muncă lucrează în domeniul petrolier atât în Căpreni, cât și în localitățile învecinate. Au fost și cetățeni care au căpătat aici experiență, iar acum lucrează peste hotare, dar tot în activitatea petrolieră.

Autoritățile locale din comuna Căpreni nu-și fac deocamdată probleme cu privire la locurile de muncă din localitate, atât timp cât în zonă este activitate petrolieră.  Zeci de localnici lucrează la sondele din localitate, însă mulți dintre ei au căpătat aici experiență și au plecat să lucreze peste hotare tot în același domeniu.

Primarul Emil Cătănoiu susține că cel puțin în ultimii ani s-a intensificat activitatea petrolieră în zonă, iar asta este foarte bine. „Cu privire la locurile de muncă din localitate ar trebui să stăm bine, dar este acceptabil, pentru că încă mai avem activitate petrolieră. De 2-3 ani s-au intensificat exploatările petroliere și s-au pus noi sonde pentru foraj. O parte din cetățeni lucrează aici sau în localitățile învecinate, iar alții care s-au specializat la Căpreni au plecat să muncească în acest domeniu, dar în străinătate. Sunt câteva zeci de persoane care lucrează la firmele de pază. Chiar dacă nu sunt salarii mari, au măcar un loc de muncă asigurat. Restul cetățenilor lucrează în domeniu agricol”, a precizat primarul.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: