Primarul nu adună gunoaiele pentru că sunt vechi de 15 ani

Gunoaiele sunt la ele acasă în comuna Scoarța. Tone de PET-uri și deșeuri menajere au umplut albia râul Hodârău, iar localnicii au ajuns în culmea disperării pentru că râul s-a transformat într-un adevărat focar de infecție. Primarul Aurelian Cotârlău stă însă liniștit și spune că gunoaiele sunt vechi de 10-15 ani, când comuna nu avea serviciu de salubritate.

Localnicii din comuna Scoarța nu pot să stea nepăsători când văd că albia râului Hodârău s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi. Cetățenii se plâng că aici este un adevărat focar de infecție, iar autoritățile locale stau nepăsătoare. „Este plin de pet-uri și gunoaie. Așa ceva nu este posibil. Cei de la primărie stau nepăsători. Ecologizează râul doar din dispoziția Gărzii de Mediu. Ar putea să strângă gunoiul cu cei care primesc ajutor social, dar nu-i interesează. Sunt nepăsători”, a sesizat un cetățean din comuna Scoarța.

„O să le strângem, ce să facem”

Aurelian Cotârlău, primarul din Comuna Scoarța, a găsit imediat o explicație și promite ca de fiecare dată că va lua măsuri. Edilul susține că aceste gunoaie au fost aruncate de cetățeni, dar nu acum, pentru că au pubele, ci în urmă cu 10-15 ani. „Este posibil să fie adevărat ce spuneți dumneavoastră. Trebuie adunate, dar sunt aduse de apă. Acum a plouat mai mult și apa le-a plimbat. În zona aceea este ca un baraj și se strâng acolo. Satele sunt pe marginea apei, dar înainte să avem serviciu de salubrizare, oamenii le aruncau la întâmplare. Cred că sunt de 10-15 ani aruncate, dar acum le-a luat apa și le-a plimbat. O să le strângem cu cei de la ajutorul social, ce să facem. Am mai făcut acest lucru”, a spus primarul.

Primăria Scoarța, din amendă în amendă

Comuna Scoarța este una din localitățile problemă ale județului Gorj pentru comisarii Gărzii  de Mediu. Chiar în urmă cu câteva săptămâni primăria a fost amendată cu aproximativ 150 de milioane de lei vechi. „Primăria Scoarța a fost amendată în urmă cu ceva timp în urma unei verificări solicitate de domnul prefect. O să mergem în teren din nou și dacă este nevoie să o aplicăm o nouă amendă. Mergem din amendă în amendă”, a declarat Gheorghe Sanda, directorul Gărzii de Mediu.  

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: