Târgu Jiu: Drumul de rocadă a fost finalizat

Programul de finanţare pentru rocada municipiului Târgu Jiu a fost încheiat oficial ieri. Modernizarea acestui drum a costat câteva sute de miliarde de lei vechi. Lucrările de modernizare la acest drum s-au efectuat în cea mai mare parte cu fonduri europene.

Autorităţile locale din Târgu Jiu au făcut ieri recepţia finală a celor 13 km de drum de rocadă modernizat. Programul de finanţare a fost încheiat, iar drumul  a fost dat spre folosinţă pentru o mai bună circulaţie. Modernizarea rocadei a costat circa 350 miliarde lei vechi din care 80% fonduri europene, 2% fonduri de la bugetul local, iar restul lucrărilor au fost efectuate din bani guvernamentali.

Directorul tehnic al primăriei a precizat care au fost lucrările efectuate pe acest drum. „Cu ocazia acestei conferinţe regionale s-a finalizat proiectul de finanţare privind modernizarea drumurilor de rocadă în municipiul Târgu Jiu. Este vorba de realizarea drumului de rocadă cu o lungime de circa 13 km, o lăţime de 9 metri din care 8 metri benzi de circulaţie, acostamente şi sensurile giratorii, care ştim cât de bine conduc la defluirea traficului. Sunt puse indicatoarele rutiere în plan vertical, marcajele rutiere, pentru că altfel nu putea fi redat circulaţiei”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

În cadrul conferinţei regionale a fost prezent şi un reprezentant al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Oltenia, care a precizat că dacă există voinţă şi interes se pot face multe astfel de proiecte cu fonduri europene. “Este cel mai important proiect regional finanţat prin Programul Operaţional Regional care vizează reabilitarea unui drum de centură prin lungimea sa ca şi indicator. Proiectul a fost depus în 2007 şi este finalizat în 2013, deci s-a încadrat perfect în perioada de programare, ceea ce demonstrează că atunci când programele sunt lansate la timp şi autorităţile pregătesc proiectele având toate elementele necesare este posibil să se absoarbă 100% fondurile europene”, a precizat Dorin Delureanu, reprezentant ADR SV-Oltenia.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: