Activităţi de prevenire a infracţiunilor

Poliția Română desfăşoară, la nivel naţional, prin structurile de prevenire, „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, în perioada 22-26 mai, care are ca scop întărirea gradului de siguranță în cadrul comunității.

 

Astfel, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Biroul de Siguranță Școlară, vor desfășura activități informativ-preventive, în cadrul cărora vor fi abordate diverse teme, precum prevenirea victimizării minorilor, a criminalității informatice, a violenței domestice și a infracțiunilor contra patrimoniului.

Așadar, ziua de luni este dedicată siguranței copiilor, iar marți siguranței online.

Miercuri, polițiștii vor desfășura activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, urmând ca joi să fie organizate activități de informare, cu privire la prevenirea disparițiilor de minori. Ultima zi din săptămână va fi dedicată activităților de prevenire a violenței domestice.

În cadrul activităților dedicate copiilor, va fi prezentată tehnica din dotarea Poliției Române, astfel, cei mici vor avea ocazia să cunoască o „pagină” din activitatea polițiștilor.

Vizualizări: 288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: