Actorul Marian Negrescu l-a acompaniat la chitară pe Nicu Alifantis

Marian Negrescu, directorul Teatrului Elvira Godeanu, a fost în urmă cu câţiva ani coleg de scenă cu Nicu Alifantis şi cu alţi folkişti renumiţi. Înainte de a se apuca de actorie, Marian Negrescu a cântat la vioară, violă şi chitară. Acesta a fost unul dintre membrii fondatori ai Trupei Sideral, alături de care a câştigat toate concursurile de muzică la care a participat. După ce a devenit actor a jucat alături de Mircea Albulescu, Ilinca Tomoroveanu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Claudiu Bleonţ şi Eugen Cristea şi a făcut peste 100 de turnee în toate continentele lumii.

Marian Negrescu este cunoscut ca fiind ctitorul Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Înainte de a îmbrăţişa meseria de actor a fost atras de sunetul instrumentelor muzicale. Copil fiind, a încercat să dezlege tainele viorii reuşind să fie admis Şcoala de Muzică deşi nu avea vârsta permisă. “Până la vârsta de 6 ani îmi doream o vioară. Am primit-o şi am învăţat să cânt. După ce am susţinut un examen special am fost primit la Şcoala de Muzică, deşi copiii erau admişi de la vârsta de 8 ani. Prin clasa a VI-a am învăţat să cânt la violă. N-am părăsit zona muzicală şi mi-am cumpărat o chitară. Cu ajutorul acesteia am susţinut foarte multe spectacole şi am atins apogeul”, a declarat Marian Negrescu. Acesta a fost unul dintre fondatorii Trupei Sideral, trupă care prin anii 1980-1982 reuşea să atragă la spectacolele sale peste 2000 de spectatori. “Lansasem un concept “Sideral şi invitaţii săi”, iar în permanenţă veneau la Târgu Jiu solişti renumiţi. Tot în aceea perioadă l-am acompaniat pe Nicu Alifantis, atunci când şi-a lansat discul “Maşina de scris”, a mai precizat Marian Negrescu.

Peste 100 de turnee

Marian Negrescu a devenit actor profesionist în anul 1985, după ce lucrase o perioadă în televiziune ca asistent imagine film, în echipa lui Tudor Vornicu. Timp de 4 ani a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, alături de Mircea Albulescu, Ilinca Tomoroveanu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Claudiu Bleonţ, Eugen Cristea şi alţi actori renumiţi. Rolul său de debut a fost Vasiliu din “Jocul Ielelor” de Camil Petrescu. În 1989 a devenit actorul  Teatrului din Craiova, jucând în toate spectacolele lui Silviu Purcărete. Între anii 1991-2000 a făcut peste 100 de turnee în toate continentele.

Fiica îi calcă pe urme

Marian Negrescu se consideră un om norocos care de-a lungul vieţii a avut parte de satisfacţii. “Pot să spun că am avut trei mari satisfacţii până acum: fiica mea Ana Maria, în vârstă de 18 ani, care studiază arta dramatică în Marea Britanie, mândria că am fost ctitorul celui de al 56-lea teatru din România şi nu în ultimul rând familia mea”, a declarat Marian Negrescu.

Vizualizări: 231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: