Motrenii vor avea căldură de la 1 noiembrie

Motrenii vor avea căldură în locuinţe începând cu 1 noiembrie. Cel puţin asta promite directorul Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru, Ilie Schintee. Locuitorii acestui oraş au primit promisiunea că nu vor îngheţa de frig în locuinţe în sezonul rece, sâmbătă, la dezbaterea publică organizată de postul de televiziune Gorj TV. Directorul UATAA Motru, Ilie Schintee, a avut şi o veste proastă pentru motreni, preţul gigacaloriei se va majora astfel că facturile la întreţinere vor fi ceva mai mari în această iarnă.

Postul de televiziune Gorj TV a organizat, sâmbătă, 16 octombrie, la Motru o dezbatere publică unde locuitorii au stat faţă-n faţă cu autorităţile locale din acest oraş, reprezentanţi ai UATAA Motru, ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, cei doi parlamentari Severus Militaru şi Ion Ruşet precum şi reprezentantul firmei ESCO Gorj, cea care se ocupă de modernizarea uzinei. Zeci de motreni au fost prezenţi la această dezbatere. Ei au aflat care este situaţia financiară a UATAA Motru, dar cel mai important dacă vor mai fi nevoiţi să tremure de frig în locuinţe aşa cum s-a întâmplat şi iarna trecută.

Schintee:„Vă promit că la 1 noiembrie se va da drumul la căldură”

UATAA Motru trece printr-o perioadă grea din punct de vedere financiar însă directorul Ilie Schintee spune că oamenii vor avea căldură în locuinţe de luna viitoare. „Licitaţia la păcură, care s-a ţinut acum două săptămâni este încă în discuţie pentru că nu avem bani. Firma respectivă, Petrom, ne-a cerut fie un bilet de ordin asta ar însemna să avem bani în cont pe care ei să poată să-i retragă ulterior fie plata în anticipare. Nu avem bani, nu ştiu cum voi ajunge la o înţelegere cu ei, dar vă promit că la 1 noiembrie se va da drumul la căldură”, a precizat Ilie Schinteie, directorul UATAA Motru.

Mai greu cu apa caldă

Motrenii s-au plâns nu doar de lipsa căldurii ci şi de a apei calde. „Stau la etajul 2, ca să curgă apă caldă trebuie să dau drumul la robinet cu 40 de minute înainte, 40 de minute cât curge apa rece, asta înseamnă metri cubi de apă, iar eu plătesc la asociaţie apa asta risipită”, a precizat Nelu Roşca, locuitor al oraşului Motru.

Colaborarea cu Fabbri va continua

Firma SC ESCO Gorj, a cărui administrator este italianul Mario Fabbri se ocupă de modernizarea Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă din Motru. Contractul încheiat între cele două părţi prevede ca firma ESCO să realizeze la UATAA Motru investiţii de 15 milioane de euro. Între investitor şi conducerea uzinei au apărut însă mari neînţelegeri. Mario Fabbri susţine că a investit circa 350.000 de euro până în prezent însă directorul Ilie Schintee susţine că nu s-a făcut nimic. Deputatul Severus Militaru i-a transmis directorului Schintee să rezilieze contractul cu investitorul Italian având în vedere faptul că nu şi-a făcut treaba. „Dacă nu a făcut nimic din ceea ce era prevăzut în contract înseamnă că este o firmă neserioasă. De ce nu reziliaţi contractul-“, l-a întrebat deputatul Militaru pe directorul Schinteie.

Directorul UATAA Motru, Ilie Schinteie, nu i-a răspuns deputatului Severus Militaru care a fost motivul pentru care contractul cu investitorul Italian, Mario Fabbri nu a fost reziliat. „Este foarte bine ce vrea să facă Mario Fabbri la UATAA Motru, dar până acum nu a făcut nici o investiţie folositoare. Voi continua colaborarea cu el doar în condiţiile în care facem un contract mult mai exact decât acesta”, a precizat Schintee. Italianul Mario Fabbri a fost de acord şi spune că nu are de gând să renunţe la acest proiect.

DEBRANŞARE

Sute de motreni au renunţat la colaborarea cu UATAA Motru şi au încheiat un contract cu furnizorul de gaze, firma SC Ben Ben Gaz. Ei au plătit milioane bune pentru această schimbare. 1.000 de lei a costat debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire şi alimentare cu apă caldă, iar 200 de lei branşarea la sistemul propriu de încălzire.

AMENDĂ

UATAA Motru a fost amendată de către Garda de Mediu cu 3.500. Sanctiunea a fost aplicată după ce în urma unui control, comisarii Gărzii de Mediu au constatat că de la uzină se împrăştie pulbere de cenuşă care poluează serios mediu.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: