Actriţa Claudia Motea a făcut un documentar la Hobiţa pentru America

Claudia Motea, actriţă cu cetăţenie româno-canadiană, a venit în Gorj week-endul trecut pentru a realiza un film documentar despre Constantin Brâncuşi la Hobiţa. Actriţa, gorjeancă de origine, sprijină demersurile făcute de Laurian Stănchescu pentru repatrierea osemintelor sculptorului. Filmul urmează să prezentat în America, la cererea celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey.

Actriţa Claudia Motea este gorjeancă de origine, însă s-a stabilit în Canada, având cetăţenie româno-canadiană. Chiar dacă a reuşit să-şi împlinească visul profesional în America, actriţa nu şi-a uitat meleagurile natale şi ori de câte ori are ocazia luptă pentru cultura poporului său.

Claudia Motea sprijină demersurile făcute de Laurian Stănchescu pentru repatrierea osemintelor lui Brâncuşi. Ba chiar, week-endul trecut a venit special în Gorj pentru a realiza un film documentar la Hobiţa. Acest film urmează să fie prezentat în America, scopul binecunoscutei actriţe fiind acela de a duce ecoul lui Brâncuşi mai departe în lume. “Sunt gorjeancă de origine, dar sunt stabilită în Canada. Acum, însă, am venit anume în Gorj pentru a ajuta la demersurile făcute în vederea repatrierii osemintelor lui Constantin Brâncuşi. Am fost la Hobiţa, am filmat casa sculptorului şi am vorbit cu oamenii. Lucrăm la un material prin care vrem să ducem mai departe ecoul lui Brâncuşi atât în Europa cât şi în America. Practic, vrem să realizăm o punte de legătură culturală între arta României şi cea a Americii”, a declarat Claudia Motea, prezentă ieri la Târgu Jiu.

Oprah, interesată de Brâncuşi

Iniţiatorul demersurilor pentru repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi consideră că documentarul făcut de actriţa Claudia Motea la Hobiţa îl va ajuta foarte mult. “Claudia Motea a venit special în Gorj pentru a ne ajuta în demersurile pentru repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi. E un lucru fabulos ceea ce a făcut dumneaei aici. Documentarul realizat la Hobiţa va fi prezentat în America, la cererea celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey. Cred că acest documentar ne va ajuta foarte mult. Sunt convins de faptul că va avea un impact foarte mare în Canada”, a declarat Laurian Stănchescu.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: