Acuzaţia unei mame: Au lăsat-o să moară pentru că avea schizofrenie!

O bătrână din Târgu Jiu aduce acuzaţii extrem de grave medicilor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Femeia spune că fiica ei în vârstă de 58 de ani a fost lăsată să moară de către medici pe motiv că era schizofrenică și nu avea pe nimeni lângă ea. Obraz Luisa Violeta a ajuns la spitalul județean în octombrie anul trecut cu o răceală foarte puternică, dar, suferind și de schizofrenie, femeia a fost plimbată între secţiile Medicală şi Psihiatrie până şi-a găsit sfârşitul. Mama femeii a rămas singură şi neajutorată la cei 84 de ani ai săi.

Oarfă Ersilia, mama femeii de 58 de ani, povesteşte că în octombrie anul trecut i s-a făcut rău fetei ei și a chemat de urgenţă ambulanța. Femeia a fost transportată la Spitalul Tudor Vladimirescu și acolo medicii au decis să o interneze la Psihiatrie, deși era inconștientă. ”Eu am găsit-o dimineața pe jos în apartamentul în care locuia cu mine și am sunat repede la salvare. A venit salvarea și a dus-o la spital, refuzând să o însoțesc, deși eram mama ei. Când am ajuns la spital m-am trezit că au trimis-o la psihiatrie, deşi eu le-am explicat medicilor că ea era răcită și avea probleme cu respiraţia. Nu m-a ascultat nimeni, au tratat-o ca pe un câine”, spune mama femeii, Oarfă Ersilia. Bătrâna spune că fata fusese într-adevăr diagnosticată cu ani în urmă ca suferind de schizofrenie, însă fără a fi violentă.

Le-a fost teamă că sare pe geam
Ajunsă la Psihiatrie, femeia spune că medicul de gardă a refuzat să o primească observând şi el că femeia era într-o stare foarte gravă. ”Doamna doctor Pătrășcoiu a refuzat să o primească spunând că ea este de secția medicală, nicidecum de psihiatrie. Într-un final a ajuns la Reanimare la spitalul 700 unde a stat cam patru zile la oxigen și mi-au spus că are o răceală foarte puternică. Pe 26 octombrie m-au anunțat că o trimit din nou la psihiatrie, deși nu se vindecase de răceală. Acolo la medicală mi-au spus că nu au mai putut să o țină, că le-a fost frică că sare pe geam. Fata mea murit cu zile pentru că a fost plimbată între secții”, a spus Oarfă Ersilia.
Obraz Lusia Violeta a murit câteva zile mai târziu în secția de Psihiatrie a spitalului județean, cauzele decesului fiind stop cardio respirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie acută, diabet zaharat și schizofrenie. ”Aș vrea să-i întreb eu pe medicii aceștia care au tratat-o dacă se moare din schizofrenie. Fata era liniștită, boala se manifesta doar prin faptul că vorbea singură. Ea a fost căsătorită, soțul ei a murit cu aproape un an înainte de a se duce și ea”, a spus Oarfă Ersilia. Bătrâna trăiește în prezent singură într-un apartament din Târgu Jiu la cei 84 de ani.

Vizualizări: 787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: