Acuzație! Canalizarea din Alimpești, deversată în Olteț

Un consilier local din Alimpești a anunțat polițiștii, dar și Garda de Mediu Gorj că au dispărut peștii din râul Olteț. Leonida Belgher spune că dejecţiile colectate în reţeaua de canalizare a comunei Alimpeşti sunt deversate direct în râu, lucru ce a condus la dispariția vietăților de pe acest curs de apă. Comisarii de mediu au mers la fața locului și au luat probe pentru a vedea dacă apa este contaminată.

Consilierul local de la Alimpești spune că a fost sesizat de un localnic din Alunu, județul Vâlcea, că în Olteț nu mai sunt pești. „M-a sunat cineva de la Alunu și mi-a spus că au murit peștii și racii de pe Olteț din cauza canalizării de la Alimpești. Am mers acolo și, într-adevăr, stația de epurare nu merge de doi ani și se deversă totul în Olteț, nu trece prin stație. Nu pornesc instalația ca să nu consume curent. Este foarte grav ce se întâmplă. Cei de la Alunu consumă apa din Olteț, după ce o tratează”, a declarat Leonida Belgher.

Au luat probe din râu

Belgher a sesizat, vineri, organele de cercetare, dar și Garda de Mediu Gorj. O echipă de comisari s-a deplasat la fața locului. Au fost recoltate probe de la gura de evacuare în Olteț, ce urmează să fie analizate de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj. Comisarii de mediu spun că au găsit niște deficiențe în ceea ce privește stația de epurare de la Alimpești. „Din primele estimări, există anumite lacune în ceea ce privește stația de epurare pentru care am cerut dovezi suplimentare, să vedem cum funcționează această stație. Stația este autorizată de autoritatea de gospodărire a apelor, urmează să facem cercetările de rigoare, s-au prelevat niște probe de apă din evacuare. După ce vom avea analizele, vom trage concluziile”, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Galerie foto




Vizualizări: 1,357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: