Lucrările la canalizarea din Ceauru, blocate. Ce au decis autoritățile din Bălești

Lucrările de realizare a unei investiții importante pentru localnicii din Bălești bat pasul pe loc de ani buni. Autoritățile locale dau vina pe constructor pentru nefinalizarea sistemului de canalizare în satul Ceauru, lucrare începută acum opt ani, pe bani guvernamentali.

O firmă din Baia Mare a câștigat contractul pentru realizarea canalizării în satul Ceauru. Conductele au fost introduse și mai trebuia realizată stația de epurare pentru ca instalația să fie pusă în funcțiune. Numai că executantul lucrărilor le-a comunicat autorităților că nu mai dispune de fonduri. Primarul Mădălin Ungureanu nu a mai aşteptat ca firma să facă rost de bani şi a decis să rezilieze contractul. „Am purtat dese discuții cu executantul lucrărilor și am realizat că nu are potență financiară să finalizeze această lucrare. Practic, ne ține în loc. Am finalizat aproape tot ce înseamnă rețea de canalizare în Ceauru, suntem la momentul de a pune în aplicare stația de epurare. Obiectivul costă foarte mult, 700-800 mii lei. Eu îi invit să lucreze, ei evită. Spun să le dau banii, dar eu nu pot să fac acest lucru. Ei trebuie să cumpere stația, să factureze și apoi să deconteze prin Ministerul Dezvoltării”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești.

În aceste condiții, autoritățile locale din Bălești s-au văzut nevoite să caute altă firmă pentru finalizarea investiției. „Acest lucru m-a determinat să reziliez contractul cu firma Amisa din Baia Mare, să republic licitația și să găsesc o firmă care într-adevăr vrea să finalizeze această lucrare. Suntem în proceduri. Prioritatea mea, ca primar, este ca satul Ceauru să dispună de canalizare. Mai bine durează o lună-două până relicităm decât să stăm încă 9 ani”, a mai spus primarul din Bălești.

Galerie foto


Vizualizări: 1,769

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: