Acuzaţie: post pentru vecinul primarului. Cum răspunde Romanescu

Scandal-monstru la Primăria Târgu Jiu. Viceprimarul Adrian Tudor îl acuză pe edilul Marcel Romanescu de organizarea unui concurs cu „dedicaţie”. Mai precis, viceprimarul a anunţat că primăria caută un specialist pentru Direcţia de Turism care trebuie să aibă neapărat studii în educaţie fizică şi sport. În replică, primarul respinge orice fel de acuzaţie şi promite un concurs corect.

Postul de inspector, clasa I, debutant, în cadrul Direcţiei de Turism şi Evenimente Culturale a fost scos la concurs săptămâna trecută. Se primesc dosare de candidatură până pe 3 septembrie. Viceprimarul Adrian Tudor a explicat, public, că nu înţelege de ce îi trebuie studii în sport unui viitor inspector pe turism. „Există un anunţ că Primăria Târgu Jiu organizează un concurs pentru un post în cadrul Direcţiei de Turism şi Evenimente Culturale. Cu ce se ocupă această Direcţie, o spune şi titlul, dar se cere obligatoriu ca cei care îşi depun candidatura să fie absolvenţi doar de educaţie fizică şi sport”, a declarat Adrian Tudor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Mai mult, Tudor susţine că a fost depus până acum un singur dosar. Chiar un vecin al primarului Marcel Romanescu, având studii de educaţie fizică şi sport absolvite, a devenit primul candidat. „Răspund de activitatea acestei direcţii şi nu am fost întrebat, nu am fost consultat vizavi de angajarea unei persoane care să fie absolventă de studii în domeniul educaţiei fizice şi sportului. Directorul direcţiei respective nu a întocmit niciun material că ar avea nevoie de un om pe un astfel de domeniu. Aici, nevoile sunt altele. Avem nevoie să întărim echipa de promovare în domeniul turismului, avem nevoie de oameni care pot să organizeze evenimentele din agenda de programe a primăriei, nu doar de evenimente sportive. Rămânea să mai ceară şi înălţimea de 1,80 şi se încadra perfect vecinul domnului primar de la Rugi, care şi-a şi depus dosarul. Nu este o noutate că din ce în ce mai mulţi cetăţeni care poartă numele Sichitiu şi sunt din Rugi ajung să obţină posturi în administraţia locală. La Transloc există o altă persoană din Rugi, tot cu  numele de Sichitiu şi s-a înscris la un concurs”, a mai declarat viceprimarul.

 Primar: Să câştige cel mai bun

De cealaltă parte, primarul Marcel Romanescu susţine că viitorul angajat al Direcţiei de Turism are nevoie de astfel de studii pentru că se va ocupa strict de organizarea evenimentelor sportive din Târgu Jiu. „Este un post la Direcţia de evenimente pe sport, pentru că nu avem un specialist pe acest domeniu. Am avut Campionatul European de Box, Campionatul Naţional de Baschet, vom avea un Club Sportiv Municipal şi trebuie să avem un corespondent în cadrul primăriei care să urmărească evenimentele care se organizează pe raza municipiului Târgu Jiu”, a fost explicaţia lui Romanescu.

Edilul dezminte că ar vrea să favorizeze consăteanul său din Rugi şi anunţă că acest concurs va fi organizat ca la carte. „Posturile în Primăria Târgu Jiu, cel puţin de când sunt eu primar, nu sunt pregătite pentru nimeni. Au fost foarte multe surprize pe care le-am acceptat, pentru că sunt de părere că toate concursurile s-au organizat corect.  Cunosc foarte mulţi domni Sichitiu din Rugi. Orice cetăţean din România se poate înscrie la orice concurs. Am o relaţie de amiciţie cu domnul Adrian Sichitiu aşa cum am cu toţi cetăţenii din Rugi. Ne trebuia un om cu acest domeniu de specializare, cei care se prezintă la concurs trebuie să prezinte o astfel de diplomă. Pe mine mă interesează ca acest concurs să se desfăşoare în mod corect şi să câştige cel mai bun”, a încheiat Romanescu.

Vizualizări: 5,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: