Acuzaţie: Toţi miniştrii cotizează la campania electorală

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul Microsoft, a declarat că "nu există niciun ministru care să fi ajuns ministru fără să fie condiţionat să finanţeze partidele", precizând că o campanie electorală de preşedinte costă 60 milioane de euro.
"Nu există niciun ministru în România care să fi ajuns ministru fără să fie condiţionat să finanţeze partidele. Toţi miniştrii în proporţie de sută la sută au avut obligaţia să finanţeze partidele şi să angajeze oamenii partidelor. Toată chestia asta care arată că doar unii dintre noi trebuie să plătim, iar ceilalţi... Gândiţi-vă că o campanie electorală de preşedinte costă 60 de milioane de euro. Nu există niciun partid care să plătească într-un judeţ mai puţin de un milion de euro pe alegeri parlamentare. De unde sunt aceşti bani? Toţi banii au fost asiguraţi de fiecare din cei care au fost puşi pe posturi”.
Întrebat câte cereri de angajare a primit, Gabriel Sandu a precizat că a avut zeci. "Zeci. Zeci. De la tot partidul venea cu delegaţie de la preşedintele de partid şi fiecare spunea. Se făcea repartiţia la partid pe fiecare funcţie, eu primeam notă scrisă de la fiecare preşedinte de filiala cu fiecare om care trebuia angajat. Cu mine au negociat directorii de la Microsoft. Unul făcea conturi că să fure banii şi altul făcea consultanţă la FTS, pe care lua 700 de mii de euro şi el pe de o parte mie îmi spunea că nu poate să livreze. Nu există niciun serviciu fictiv. Toate serviciile au fost prestate, decontate atât la Microsoft cât şi la FTS, deci netul nu a mai livrat niciodată nimic, iar ele nu au fost livrate Guvernului României. Serviciile nu sunt fictive, sunt nelivrate. Este formă prin care s-a eludat legea, pentru că nu s-au făcut licitaţii internaţionale aşa cum am făcut eu, pentru că erau sute de firme care puteau să presteze aceste", a mai declarat Gabriel Sandu.
Fostul ministru Gabriel Sandu a fost condamnat, în dosarul Microsoft, la trei ani de închisoare, Dorin Cocoş la doi ani şi patru luni ani şi Gheorghe Ştefan la şase ani de detenţie, în timp de omul de afaceri Nicoale Dumitru a primit o pedeapsă de doi ani şi patru luni.
Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, instanţa dispunând în cazul lui confiscarea a 9.000.000 de euro. Nicolae Dumitru a fost condamnat pentru trafic de influenţă, urmând să-i fie confiscaţi 2.050.000 dolari şi 1.000.000 de euro. (M.F.)

Vizualizări: 294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: