Acuzații grave: Pacientă bătută și legată de pat la Dobrița

Un bărbat din Gorj face acuzații grave la adresa cadrelor medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Dobrița. Acesta susține că fiica lui în vârstă de 52 de ani a fost legată de pat, bătută și umilită într-un izolator al unității spitalicești.

Starea de sănătate a femeii s-a agravat, ulterior fiind transferată la secția ATI Covid de la Târgu Jiu, acolo unde a și decedat, din păcate.  Gorjeanca a fost infectată cu noul coronavirus, însă avea și alte boli asociate. Tatăl femeii a depus o plângere împotriva cadrelor medicale, iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au în desfășurare o anchetă pentru ucidere din culpă și pentru purtare abuzivă. Tragicul eveniment s-a petrecut în luna august a anului 2020.

”În noaptea de 1 sau 2 august 2020, fetei mele i s-a făcut rău. Am chemat salvare, au ridicat-o și au dus-o la UPU. Apoi au dus-o la Dobrița și au internat-o singură într-un salon. Fata mea avea și alte boli și avea nevoie de calmante. A insistat la asistente să îi dea medicamente, dar nu i-au dat. Într-o noapte, au legat-o de pat și au bătut-o într-un mare hal, se vede și pe fotografii. Am luat legătura cu managerul șef și l-am rugat să-i dea câteva medicamente pentru calmare. A luat legătura cu medicul de salon și la insistențele mele au intrat intrat peste ea. Mi-au spus că nu vrea să ia pastilele, dar fata nu voia de frică că rămâne singură și iar o bate. După ceva timp, au trimis-o la Spitalul 700 din Târgu Jiu. După 2 zile au fost trimisă la Spitalul de la Pasarelă, pe secția ATI Covid. Îi duceam mâncare, pastile, părea că este bine. După câteva ore, am primit telefon că a decedat. Îmi spunea mereu că este bine, însă se pare că tragedia s-a produs”, a spus tatăl femeii.

Bărbatul spune că a primit pe telefon fotografiile în care fiica sa era vânătă de la bătăi, afirmând că atunci când a plecat de acasă nu avea semne pe corp, semn că a fost bătută în spital.

”Mi-a spus că au bătut-o și că au legat-o de pat.  Când a ajuns acolo, au închis-o într-un izolator, iar de dureri țipa la asistente. Ba mai  mult, cei de acolo au și înjurat-o pe lângă bătaie să nu le deranjeze. I-au dat bătaie ca la hoții de cai”, a mai acuzat bărbatul.

Tatăl a mai spus și faptul că a făcut și plângere penală în acest sens.

Managerul Spitalului de la Dobrița, Ion Cochină, spune că acest lucru nu se confirmă.  ”Nu s-a confirmat. A fost o plângere făcută de acel domn și chiar a fost o discuție, au fost audiați medicii, iar acest lucru nu s-a confirmat. Leziunile nu le avea nici când a plecat din spital. A fost atunci și o anchetă. Eu nu am văzut-o, dar au fost simple supoziții ale aparținătorului. Nu s-a dovedit ceea ce a spus domnul respectiv. Nu am văzut imaginile cu doamna. Domnul m-a sunat și voia să avea mai multe doleanțe, lucruri ilegale. A venit pozitivă la noi de Covid, fiind transportată la ATI Covid Târgu Jiu”, a spus managerul unității medicale.

Parchetul confirmă faptul că a fost făcută o sesizare în acest sens: ”La data de 7.12.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, a fost sesizat cu privirea la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și purtare abuzivă. S-a reținut că o pacientă cu afecțiuni preexistente, internată în perioada 2-5 august 2020, în Spitalul de la Dobrița, urmare a infectării cu Covid, a fost lovită de personalul medical, în noapte de 3 spre 4 august 2020. Pacienta a fost transferată la SJU Târgu Jiu, Secția Medicală, acolo unde  a decedat. Se fac cercetări in rem cu privire la aceste infracțiuni”, a spus Camelia Caragea, procuror.

Tatăl femeii decedate ne-a pus la dispoziție filmări cu leziunile pe care le avea aceasta, dar nu vi le putem prezenta din cauza impactului emoțional puternic.

Galerie foto


Vizualizări: 3,568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: