Acuzații grave. Parcarea de la Piața Centrală produce bani pentru PNL

Acuzații grave aduse de consilierii PSD-ALDE de la Târgu Jiu. Aceștia susțin că parcarea de la Piața Centrală, preluată în administrarea primăriei în decembrie, ar produce pierderi, iar mare parte din încasări se duc spre firme ale unor liberali. În replică, primarul Marcel Romanescu a spus că este un interes ca parcarea să revină în administrare privată.

Primarul Marcel Romanescu a prezentat o situație în consiliul local potrivit căreia parcarea de la Piața Centrală ar fi rentabilă. Social-democrații au acuzat însă faptul că nu au fost trecute toate cheltuielile, viceprimarul Aurel Popescu susținând că doar deszăpezirea parcării în două săptămâni din decembrie s-ar ridica la 30.000 de lei.

Pesediștii au mai spus însă că, la un tichet de parcare de un leu, 47 de bani ar fi costul tichetului, care ar merge la firma unui consilier județean liberal. “Pentru o jumătate de oră, cetățeanul plătește un leu, din care în primă fază rămâneau la primărie 53 de bani, acum rămân 61 de bani, pentru că diferența merge pe un tichet care putea fi ocolit foarte ușor, dacă se folosea un sistem performant”, a spus Aurel Popescu în ședința de consiliu.

Firma la care a făcut referire este TDS Orsta Prod SRL, a consilierului județean Gheorghe Orzan. “Firma mea are 25 de ani vechime și de peste 12 ori a luat locul I în Gorj în topul firmelor pe domeniu de activitate. Acolo, în Piața Centrală, a fost achiziționat un sistem de pontaj care funcționează cu tichete. (...) Aceste tichete sunt achiziționate de la importator. Prețul unui tichet, fără TVA, este aproape 31 de bani. Eu facturez la 33 de bani. Este vorba de doi bani și ceva, impozabil. După ce dau jos costurile de transport, impozitarea acestor bani, rămân de doi bani, cu ar veni o vorbă din popor”, spus Orzan la Radio Accent.

Orzan îi amenință cu judecata pe cei care vor lansa informații false în spațiul public. “Eu am peste 4.000 de clienți numai pe aplicații fiscale, nu mi-am închipuit niciodată că o să fiu prins în aceste discuții. Sper că în ceea ce mă privește, discuțiile se vor opri aici, în caz contrar îmi rezerv dreptul de a-mi căuta dreptatea. Cred că am căzut la mijlocul acestei dispute, au ceva de discutat viceprimarii cu primarul, e treaba lor. Dar, să mă implici pe mine în aceste discuții, este un fapt grav. Să spui că eu iau 47 de bani, e enorm. Eu vă arăt cu acte că este vorba de 2 bani. La un pachet de tichete, poate sunt 80 de lei. După ce dau toate costurile jos, nu știu dacă rămân cu 20 de lei”, a spus liberalul.

Gheorghe Orzan crede că în șase luni se va vedea că parcarea este rentabilă pentru primărie, dar cu condiția să nu fie costuri fictive. “Dacă Edilitara a facturat 30.000 de lei pentru zăpadă, pentru câteva zile în care a nins, atunci normal că nu va fi pe profit. Aia e muncă de două ceasuri, cu două-trei utilaje. Primarul trebuie să fie atent, să nu fie mutați banii dintr-o parte în alta, iar la final să ajungem la concluzia că nu este rentabilă această parcare”, a mai spus Orzan.

Vizualizări: 2,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: