Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Copiii bolnavi de cancer, sprijiniți până la 18 ani

Copiii bolnavi de cancer vor primi idemnizație și după ce boala intră în remisie, potrivit unui ordin al ministrului Sănătății. PNL Gorj arată într-un comunicat de presă că deputatul Dan Vîlceanu a făcut demersuri timp de zece luni pentru a se ajunge la aprobarea acestui ordin.

Conform Ordinului, vor fi încadrați în grad de handicap grav și copiii care suferă de “afecţiune malignă în perioada de urmărire postterapeutică (remisiuni complete, remisiuni parţiale”. Drept urmare, copiii vor primi o indemnizație de circa 1.300 de lei și după stagnarea bolii, până la 18 ani. În România, ultimele statistici arată că 550 de copii sunt diagnosticați anual cu cancer.

Potrivit comunicatului PNL Gorj, un rol definitoriu pentru ca această propunere să fie adoptată l-a avut conf. dr. Monica Dragomir, președinte al Comisiei Hemato-oncologie pediatrică a Ministerului Sănătății și al Societătii Române de Onco-Hematolgie Pediatrică, aceasta sprijinind proiectul imediat ce i-a fost prezentat.
“Înainte de aceste modificări, la primele semne de însănătoșire, copilul și familia, care și ea suferă o traumă, erau abandonați, chiar dacă perioada de monitorizare este foarte costisitoare. Referindu-ne doar la bani, tratamentul, drumurile la spital, un anumit regim alimentar, toate costă, iar familiile recurg la credite sau la diverse forme de a face rost de bani, astfel că problemele nu se opresc odată cu tratamentul oncologic”, a declarat deputatul Dan Vîlceanu.

Vizualizări: 627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: