Acuzaţii: Mineri ameninţaţi să meargă la mitingul PSD

Tot mai mulţi salariaţi din cadrul companiei energetice din Gorj semnalează liderilor de sindicat că sunt presaţi să meargă la mitingul organizat, sâmbătă, de PSD, în Bucureşti. De partea cealaltă, oficialii Complexului Energetic Oltenia dau asigurări că acest lucru nu este posibil, iar simpatizanţii ori membrii PSD pot susţine partidul în afara orelor de program.

Sindicalistul Nicu Bunoaica a fost cel care a semnalat că a primit mesaje din cadrul companiei că oamenii ar fi ameninţaţi cu pierderea anumitor prime dacă nu merg la mitingul organizat de PSD. „Anumiţi lideri de sindicat au ameninţat minerii că vor pierde grupa de muncă, primele, dacă nu se duc la acel miting de susţinere a PSD. Eu cred că anumiţi lideri de sindicat, prin interpuşi, încearcă să discute cu anumiţi mineri să se ducă la Bucureşti. Le promit anumite lucruri, anumit ajutor numai să se ducă la acest miting”, acuză sindicalistul Nicu Bunoaica.

Reprezentanţii companiei susţin că angajaţilor le este interzis, prin Contractul Colectiv de Muncă, să facă politică în timpul programului. „Noi nu facem niciun fel de presiune. Interzicem propaganda politică la nivelul CEO şi folosirea mijloacelor CEO pentru propagandă politică. Respectăm prevederile CCM care interzic acest lucru. În ceea ce priveşte salariaţii care sunt membri ai unor partide politice şi desfăşoară activităţi politice, este dreptul şi libertatea domniilor lor să o facă în afara programului fără a afecta bunul mers al companiei”, a fost reacţia lui Ion Ruşeţ, consilierul managerului Sorin Boza.

Vizualizări: 1,733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: