Ce spun politicienii despre Fondul Suveran de Investiţii

Politicienii gorjeni au păreri împărţite despre constituirea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii şi despre faptul că cel mai mare angajator din Gorj, Complexul Energetic Oltenia, face parte din acest fond. Liderii din opoziţie cred că societatea nu va avea nimic de câştigat, pentru că banii se vor duce în consum.

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, s-a opus în parlament înfiinţării acestui fond. „Statul nu va mai fi acţionar la CEO, ci acest fond care este o companie a căror organe de conducere trebuie să aibă autonomie de decizie în administrarea activelor şi pasivelor FSDI. Complexul Energetic Oltenia este o companie care nu poate să reziste având în vedere conformarea la noile condiţii de mediu şi gravele probleme legate de exproprieri, fără o implicare a Statului. Introducerea CEO in FSDI s-a realizat intempestiv, fără o analiză prealabilă şi fără consultarea conducerii acestei companii. Din orice perspectivă am privi acest demers, el nu este unul oportun nici pentru CEO şi nici pentru salariaţi”, a susţinut Dan Vîlceanu.

La rândul lui, preşedintele Partidului Mişcarea Populară Gorj, Nicolae Daviţoiu, crede că este o mişcare a guvernului pentru a avea bani de salarii şi pensii. „Este o idee destul de proastă, CEO are nevoie de investiţii. Acum, o parte din profit va merge la acest fond. Guvernul se confruntă cu o gravă problemă financiară şi are nevoie de aceşti bani pentru salarii şi pensii”, a spus Daviţoiu la Radio Infinit.

 Ponta vede un jaf de miliarde de euro

Deputatul de Gorj Victor Ponta, liderul Pro România, spune că este cel mai mare furt din istorie, un furt de zece miliarde de euro. „Tot ceea ce au construit părinţii noştri în anii 60-70-80 (şi noi am modernizat şi am făcut profitabil în perioada 2012-2015) va trece în administrarea şi apoi proprietatea unor străini care au interese divergente de ale României - în schimbul unor bani negri daţi în Israel lui Dragnea şi oamenilor lui şi al unei protecţii politice pentru aceştia”, a susţinut Ponta.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a dat acestuia o replică. „Nu sunt acuzaţii, sunt prostii, nu există bază şi nici adevăr. Unii colegi care azi spun aceste enormităţi, inspiraţi probabil de cei care vorbeau de înţelegeri secrete cu evreii, susţineau că ştiu că e un proiect important. Acest fond de investiţii, pentru că este criticat şi de opoziţie, funcţionează în multe ţări din lume. Nu comentez ce spun şobolanii. Mihai Tudose nu se putea opune pentru că a avut această idee în legătură cu acest fond, iar Teodorovici ştiu că l-a susţinut. Dacă ne luăm după un şobolan că ce spun alţii... nu putem conduce ţara după minciunile unor mincinoşi patologici”, a declarat Dragnea.

Vizualizări: 1,050

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: