Lideri de sindicat din Gorj, acuzaţi că duc oameni la protestul PSD

Mai mulţi gorjeni au semnalat că sunt presaţi de liderii de sindicat să meargă pe 9 iunie la protestul PSD. Aceştia au scris pentru pagina mitingcujapca.ro, acolo unde sunt deja sute de sesizări din întreaga ţară. Din Gorj au fost reclamate presiuni pe linie sindicală, de la un lider din minerit şi altul din sănătate.

Un gorjean a semnalat comportamentul abuziv al liderului sindical din Complexul Energetic Oltenia, Constantin Creţan. „Şeful sindicatului, Cretan Constantin, a anunţat sindicaliştii că trebuie să meargă la miting că altfel vor rămâne fără prime şi sporuri. Mi-a spus personal că nu voi mai avea prima de ziua minerului dacă nu mă prezint cu încă o persoană la autocarul care ne duce la tură ca să mergem cu el la Bucureşti”, se arată în sesizare.

Liderul de sindicat a negat presiunile, spunând că nu are nicio afinitate cu PSD şi nici nu îl suportă pe liderul local Florin Cârciumaru. „Eu nu am discutat cu niciun sindicalist ori angajat al CEO despre acest miting. Nici nu ştiu despre ce este vorba. Eu sunt plecat într-o delegaţie. Nu voi merge la Bucureşti la miting, pentru ca nu îl suport pe liderul lor, Florin Cârciumaru, şi nu aş putea să fac vreun demers ori presiune să participe cineva la acest miting. Eu mă delimitez de mişcările PSD şi nu fac politică în CEO”, a spus Creţan.

O altă plângere a venit pe numele liderului Sanitas, Valentin Popa, acesta fiind şi consilier judeţean PSD. „Face presiuni pe unii membri să participe la miting”, se arată în sesizare. SANITAS Gorj susține că nu este implicată în niciun fel în organizarea mitingului PSD. „Niciun lider SANITAS nu a luat legătura cu vreun membru SANITAS în scopul determinării acestuia să participe la miting, cum, de altfel, aspectele de natură politică nu au fost nciodată discutate în cadrul organizat, în dezbateri sindicale. Am procedat aşa din respect faţă de membrii noştri şi faţă de convingerile lor politice. Şi aşa vom proceda în continuare. În concluzie, respingem categoric orice acuze adresate vreunui membru sau lider SANITAS în mass media şi în spaţiul public”, precizează Biroul de presă al SANITAS Gorj.

PSD Gorj şi-a propus să ducă două mii de persoane la protestul de la Bucureşti.

Vizualizări: 3,876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: