Primar PSD: Nu văd rostul mitingului de la Bucureşti

Social-democraţii gorjeni pun la punct ultimele detalii privind organizarea mitingului de sâmbătă, când vor duce la Bucureşti două mii de persoane. Primarul Victor Geogia din Bengeşti Ciocadia susţine că nu vede rostul mitingului PSD. Edilul a declarat că nu îşi are sensul o astfel de mişcare, ţinând cont că partidul este la guvernare.

Primarul Geogia nu ar putea să vină nici cu un sprijin prea mare la miting, dacă nu va fi susţinut de partid în ceea ce priveşte cheltuielile. „Eu pot să aduc zece persoane. Mai mult nu pot. Să vedem cine suportă toate cheltuielile. Dacă suportă partidul, înseamnă că noi scăpăm mai uşor şi nu avem nicio sarcină decât să fim prezenţi”, a declarat Victor Geogia.
Primarul din Bengeşti Ciocadia este de părere că altele ar trebui să fie priorităţile colegilor săi în acest moment: „Probabil că este cald şi probabil de-asta s-a cerut alb. Mitingurile ar trebui să fie negre. Mitingul nu-şi are rostul acum. Nu se impunea un miting acum, pentru că eu cred că erau alte priorităţi la guvernare şi nu se impunea un miting, fiindcă noi suntem şi la putere la ora actuală”.

Între timp, toţi liderii PSD din teritoriu au fost chemaţi la Târgu Jiu, unde au discutat despre ultimele aspecte organizatorice înaintea mitingului din Capitală. „Totul va fi legal, prin organizaţiile judeţene vor fi făcute comenzi pentru autocarele necesare, pentru materialele logistice necesare. De-a lungul timpului, în viitor, organizaţiile din teritoriu vor trebui să achite toate aceste datorii”, a declarat liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru. Acesta a comentat şi propunerea liderilor de la centru de a se îmbrăca în alb. „Nu este o ţinută obligatorie. Nu este impusă, dar, de regulă, vara, cetăţenii poartă un tricou alb, poartă o cămaşă albă, dar nu este ceva impus”, a dat asigurări liderul PSD Gorj.
Unii primari nu au prea ştiut de ce au fost convocaţi la Târgu Jiu. Mai sigur pe el a fost primarul din Turburea. „Eu pot să aduc cât de mulţi oameni, pentru că cetăţenii din Turburea nu sunt de acord cu decizia preşedintelui de a nu respecta Constituţia României. Vom miza şi pe susţinători şi pe membri de partid. Nu va fi greu să strângă PSD 2000 de oameni. Eu zic că sunt foarte puţini”, a spus Ion Bîrcă.

Vizualizări: 1,611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: