Acuzații: Numiri politice marca PNL la conducerea școlilor, fără să se țină cont de examenul național

Autoritățile locale din comuna Crasna sunt foc și pară pe modul în care Inspectoratul Școlar Județean Gorj continuă să numească directorii unităților de învățământ pe criterii politice. Se pare că examenul la care au participat cei care doresc să conducă unitățile școlare nu prea contează și interviul cântărește mai mult pentru alegerea directorilor.

Autoritățile locale din Crasna au înțeles că examenul susținut de cei care doresc să conducă unitățile de învățământ este doar o formalitate, pentru că numirile le fac în continuare pe baza carnetului de partid.

”Sunt foarte supărat pe modul în care ISJ Gorj continuă să aleagă directorii unităților de învățământ. Pentru postul de director am avut doi candidați, fosta directoare adjunctă Daniela Andrei, care a și promovat examenul scris, și actualul director George Ciocârlea, care a fost respins. La interviul pe care l-a susținut cu un reprezentant de la ISJ și unul de la UCB, doamna a fost respinsă, pentru ca inspectoratul să numească în continuare director cu delegație pe cel care conduce acum unitățile de învățământ. Cei doi din comisie au venit chitiți să o depuncteze, lucru care s-a întâmplat, ca să continue ISJ numirile politice în școli”, a declarat Gheorghe Sanda, viceprimarul din Crasna.

Cea care a promovat examenul scris pentru postul de director a avut și susținerea autorităților locale, care vor să conteste interviul. ”Doamna Daniela Andrei a ținut școala din Crasna timp de 10 ani cât timp a fost director adjunct, mai exact până în această primăvară, când s-a decis să-i fie restructurat postul, probabil tot pe criterii politice. O să vorbim cu dumneaei ca să depună o contestație, pentru că toată comunitatea o susține. Mă gândesc la faptul că această contestație va fi analizată în alt județ, unde politicul nu se implică în actul de învățământ. Nu mi se pare normal să avem un candidat cu examenul scris luat, respins la interviu, pentru a ține în funcție un director numit cu delegație. Așa procedează ISJ Gorj. Este dezamăgitor”, a mai spus Gheorghe Sanda.

Autoritățile locale din Crasna vor urmări modul în care vor fi numiți directorii și la unitățile de învățământ unde nu sunt mai mulți candidați.

Vizualizări: 6,912

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: