A plecat operată de la un spital la altul şi a leşinat pe drum

O femeie din Aninoasa a dat dovadă de inconștiență după ce a părăsit Spitalul din Târgu-Cărbunești pe propria răspundere, deși starea ei de sănătate nu era una bună. Femeia a vrut să vină la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu și a plecat de la Cărbunești cu un microbuz, însoțită de fiica ei de numai 9 ani, care a stat tot timpul la căpătâiul mamei în spital. Ajunsă în Târgu-Jiu a căzut în stradă după ce a coborât din microbuz și a fost transportată cu o ambulanță la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, iar minora a fost dată în grija asistenților sociali până când tatăl ei va veni să o ia acasă.

Ramona Mațenco are 27 de ani și este din comuna Aninoasa. Femeia este mamă a trei copii, iar în urmă cu aproximativ o lună s-a operat de chist ovarian la Secția Chirurgie II a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Femeia a fost externată și în urmă cu câteva zile a ajuns la Spitalul din Târgu-Cărbunești acuzând dureri în zona intervenției chirurgicale. A fost internată și primea tratament la Spitalul din Târgu-Cărbunești, iar la căpătâiul ei a stat fiica de numai 9 ani. Ieri, femeia a decis să părăsească spitalul și să meargă la medicul care a operat-o. Pentru că nu a primit salvare, a plecat cu microbuzul. La intrare în Târgu-Jiu, femeia a căzut în stradă și a fost transportată cu o ambulanță la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Târgu-Jiu. „M-am operat acum o lună la domnul doctor Udrescu de chist ovarian și am plecat acasă. De câteva zile mă simțeam rău, mă durea acolo și făceam temperatură. M-am dus la Spitalul din Cărbunești și m-a internat domnul Dobran. Fata mea a stat cu mine în spital ca însoțitor, pentru că nu mă puteam mișca singură. Mi s-a spart operația, că am făcut puroi. Mi-au zis că mă trimit la Psihiatrie sau acasă, pentru că nu au ce să-mi facă și le-am spus că vreau să mă duc la medicul care m-a operat. Nu au vrut să mă lase decât pe propria răspundere și așa am plecat. Am plecat de la spital și am venit cu microbuzul până la Târgu-Jiu și când am coborât mi s-a făcut rău. Am căzut și a venit salvarea. Acum stau cu fata lângă mine până vine tatăl ei să o ia”, a declarat Ramona Mațenco.

A plecat din spital, deși era sub tratament

Medicul de la Spitalul din Târgu-Cărbunești care a internat-o pe femeie susține că aceasta era sub tratament și a ținut cu tot dinadinsul să meargă la spitalul din Târgu-Jiu, la medicul care a operat-o. Aceasta a plecat pe propria răspundere din spital. „Era internată cam de 5-6 zile în spital și eu de dimineață i-am scris medicația ca să rămână internată acolo, dar ea a zis că vrea să ajungă la medicii care au operat-o prima dată. A fost operată de chist ovarian. Ginecologii noștri au zis că nu are probleme care să țină de competența lor. Am înțeles că apoi le-a cerut medicilor să plece din spital pe propria răspundere și pe semnătură. A semnat și a plecat”, a declarat medicul Dobran de la Spitalul Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: