Un popă din Runcu i-a cerut premierului să-l pună director la Hidroserv

Un preot şi-a luat ieri inima în dinţi şi, sătul să tot spere că va face avere într-o zi din pomeni şi botezuri, i-a cerut premierului Victor Ponta nici mai mult nici mai puţin decât să îl ajute să devină director în cadrul Hidroelectrica, motivând cererea sa prin faptul că urmează să se pensioneze, iar leafa pe care o are în prezent este prea mică pentru a-i asigura bătrâneţi liniştite.

Pe omul bisericii nu-l interesa că nu are nici un fel de experienţă în domeniu, importantă era funcţia pe care şi-o dorea. Preotul Grigore Cojocaru, din comuna Runcu, l-a abordat pe Ponta imediat după ce acesta şi-a rostit discursul de la deschiderea noului an şcolar, eveniment ce a avut loc la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu. Iniţial, Ponta a crezut că preotul are o problemă cu fostul administrator special al Hidroelectrica, Romulus Borza, spunându-i că „o să plece domnul Borza”, după care l-a ascultat pe Cojocaru.

„Vă rog ajutaţi-mă cu un post de director la Hidroserv, că mai am trei ani până la pensie. Să am şi eu o pensie, că am un salariu mic. La cine să merg?” l-a întrebat preotul pe premier, Ponta chemându-l pe prefectul judeţului Gorj, Ion Claudiu Teodorescu, pentru a prelua problema respectivă. Ponta l-a asigurat pe preot că prefectul va încerca să-l ajute în rezolvarea problemei sale, după care şi-a urmat programul vizitei de la Târgu Jiu.

Părintele a primit chiar şi o oră la care să se prezinte în audienţă la prefect, respectiv azi la 9.00, dar e puţin probabil ca să mai ajungă să stea de vorbă cu reprezentantul Guvernului în teritoriu. Preotul Grigore Cojocaru nu a dorit ulterior să facă nici un comentariu pe marginea solicitării pe care i-a adresat-o premierului Victor Ponta şi nici nu a mai recunoscut că i-ar fi cerut şefului Guvernului un astfel de favor.

Pe de altă parte, interesantă este remarca lui Ponta despre „o să plece domnul Borza”, fostul administrator judiciar de la Hidroelectrica şi actualul preşedinte al Consiliului de Supraveghere al societăţii de stat. Ponta şi Borza nu au avut relaţii bune niciodată, iar în vară s-a ales cu un dosar penal pentru că ar fi căpuşat Hidroelectrica prin propria sa firmă, lucru cu care el nu a fost însă de acord.

Surse neoficiale susţin că preotul din Runcu este membru al Partidului Naţional Liberal.

Vizualizări: 274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: