Adăposturi de protecţie civilă nefuncţionale

Gorjul are 70 de adăposturi de protecţie civilă, majoritatea în municipiul Târgu Jiu. Unele dintre ele sunt nefuncţionale, dar salvatorii gorjeni spun că au făcut demersuri pentru marcarea şi amenajarea corespunzătoare a acestor refugii.

Adăposturile de protecţie civilă sunt spaţii special amenajate în caz de dezastre. Peste 40 din cele 70 de adăposturi existente la nivelul judeţului Gorj sunt în Târgu Jiu. În judeţ, mare parte din adăposturi sunt la sediul primăriilor, în căminele culturale, case de cultură, licee, hoteluri.

Pompierii gorjeni au desfăşurat verificări la toate adăposturile de protecţie civilă existente pe teritoriul judeţului Gorj. Astfel, au iniţiat demersuri şi au luat măsuri ca acestea să fie în stare de funcţionare şi să asigure protecţie cetăţenilor. „Nu este niciun secret faptul că încă mai avem adăposturi de protecţie civilă care nu sunt funcţionale, dar prin demersurile pe care le-am iniţiat, măsurile pe care le-am luat şi înţelegerea pe care am găsit-o la autorităţile publice locale, sperăm ca, în cel mai scurt timp, toate adăposturile de protecţie civilă de pe teritoriul judeţului Gorj să fie în stare de funcţionare şi să asigure protecţie cetăţenilor”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Săptămâna trecută, în colaborare cu reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu, salvatorii au verificat adăposturile de protecţie civilă din municipiu. Acestea au fost marcate corespunzător, inclusiv prin afişarea la panourile informative ale asociaţiilor de locatari, astfel încât cetăţenii să ştie despre existenţa lor.

Adăpostul este marcat printr-un pătrat de culoare galbenă în interiorul căruia se află un triunghi de culoare albastră. În aceste spaţii pot fi adăpostite persoane, bunuri materiale, valori culturale şi de patrimoniu pe timpul ostilităţilor militare şi al situaţiilor de urgenţă.

Vizualizări: 381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: