Au ajuns la capătul răbdării: „CEO ne lasă muritori de foame”

Cetăţenii din comuna Roşia de Amaradia, judeţul Gorj, cer cu disperare şefilor CE Oltenia să le plătească despăgubiri pentru că se folosesc de terenurilor lor. Compania energetică nu a mai plătit uzufruct de 2 ani, iar oamenii spun că din această cauză au mari probleme financiare.

În această situaţie se află şi Elena Hălângă din satul Ruget, în vârstă de 74 ani. CE Oltenia îi ocupă cele 2 hectare pe care le are în proprietate. „Mina ne-a luat pământurile şi de doi ani nu ne-a dat nimic şi ne-a lăsat muritori de foame. Am patru pogoane de pământ la mină. Nu am avut niciun cuib de porumb pus în pământ. Trăim dintr-o pensie, a moşului. Sunt operată de 3 ori de hernie de disc şi eu n-am cu ce trăi. Ne lasă muritori de foame. Eu cu ce să trăiesc? Tot pământul meu acolo este. Pe pământ sunt acum bălţi de peşte şi maluri. Măcar dacă-l nivela, puneam şi noi în pământ, nu mai cumpăram, luam şi subvenţii de la stat. L-am avut arabil, atunci nu erau bălţi de peşte. Nu poţi să pui nimic pe el”, a spus Elena Hălângă.

Circa 80 de proprietari din Ruget şi Seciurile aşteaptă despăgubiri de la CE Oltenia. Conducerea companiei energetice a transmis autorităţilor locale că nu există în bugetul pe 2018 sume pentru astfel de plăţi, urmând ca banii să fie acordaţi de îndată ce vor fi găsite resursele financiare necesare.

Vizualizări: 772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: