Adela Bălţoi luptă să facă baremul pentru Tokyo

Atleta din Gorj, Adela Bălţoi, îşi doreşte să reprezinte România la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo. Sportiva de 26 de ani participă la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, pentru a face baremul necesar.

Adela Bălţoi a vorbit despre visul ei de a merge la olimpiadă într-un interviu pentru site-ul 4run.ro.  Campioană naţională pe 42,195 km, săptămâna trecută, Adela Bălţoi speră să evolueze din ce în ce mai bine. „Nu ştiu ce se va întâmpla. Voi vedea pe parcurs... O să continui să mă pregătesc şi îmi doresc să îndeplinesc baremul la maraton pentru Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo”, a spus sportiva. 

Nepoată a fostului fotbalist dinamovist Alexandru Bălţoi, dublu campion al României şi câştigător al Cupei, Adela Bălţoi cochetează şi ea cu sportul cu balonul rotund. Atleta este arbitru asistent din 2015, iar anul acesta a oficiat la douăsprezece meciuri în judeţul Gorj. „Cea mai bună prietenă a mea făcea asta şi aşa am ajuns şi eu să mă înscriu la cursuri. Ideea era că câştig un ban în plus”, a declarat Adela pentru site-ul 4run.ro.  

Adela Bălţoi a fost lansată în atletism în liceu, de Laurenţiu Ciobanu, iar acum este elevă a profesoarei Viorica Dima.

Atleta a revenit la maraton, deşi au fost perioade în care a renunţat. „În 2013 a fost primul maraton, la Bucureşti. De la două ore şi 59 de minute am reuşit să ajung la două ore şi 55 în 2014. În 2015 am renunţat să mai fug maraton deoarece am fost dezamăgită de timp... Anul acesta nu am pregătit maratonul în mod special. Am alergat din ambiţie mai mult... Am făcut tot ce a trebuie să fac la antrenamente pentru maraton, dar nu am tras de mine. Am zis că mai bine merg pe odihnă şi sunt cât de cât mulţumită de rezultat”, a spus sportiva pentru 4run.ro.

Vizualizări: 1,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: