Adela Bălţoi vrea o schimbare în carieră

Atleta clubului Pandurii, Adela Balţoi, se pregăteşte să participe în acest an la cursa de 3000 de metri obstacole de la Campionatele Naţionale de atletism pe pistă. După o medalie de argint la Campionatele Internaţionale ale României, obţinută anul trecut la obstacole, sportiva din Berleşti a declarat că va alerga această probă şi la Naţionalele de la finalul lunii iulie.

Atleta Adela Bălţoi s-a clasat pe locul al doilea la prima sa participare la cursa de 3000 de metri obstacole din cadrul Campionatelor Internaţionale ale României. Cu toate că nu şi-a propus neapărat o medalie anul acesta ea a precizat că va alege aceeaşi probă şi la Campionatele Naţionale de atletism pe pistă din luna iulie: „Anul acesta nu îmi propun nimic deosebit, vom vedea ce va fi. Eu mă antrenez normal şi vedem ce o să iasă, dar nu am obiective momentan. Trebuie sa mă recuperez deocamdată. Am fugit mulţi ani la rând multe curse de 1500m până să alerg la maraton. Aş vrea o schimbare, de aceea anul asta va fi fără obiective”. Următoarea competiţie importantă pentru Adela va fi cursa de 3000 de metri obstacole de la Campionatele Naţionale pe pistă. Ea are în palmares titlul de campioană balcanică la 3000 de metri obstacole şi la 3000 de metri plat. Sportiva de 26 de ani este absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale din Târgu Jiu şi a obţinut şi un master după încheierea studiilor dar nu vrea să renunţe la atletism.

Începutul lunii iunie a găsit-o în postura de câştigătoare la Liberty Maraton, care a avut loc în centrul Timişoarei, semn că maratonul rămâne o probă care o atrage, dar pentru viitorul mai îndepărtat, eventual de anul viitor. „Vreau să mă axez numai pe maraton... dar asta de anul viitor, pentru că acum trebuie să îmi revin, alerg ce pot fără să îmi propun un rezultat măreţ. Eu cred că o să pot să fac mult mai mult decât ce am făcut până acum. Nu renunț la atletism pentru că am în sânge acest sport, nu mă pot lăsa”, a declarat sportiva de la CS Pandurii care anul trecut a fost campioană națională la maraton şi a câştigat şi o medalie de bronz la Balcaniada de alergare montană din Serbia.

La începutul acestui an Adela Bălţoi s-a clasat pe locul al treilea la 1500 m şi pe locul secund la 3000 m  la Campionatele Naționale de sală. Performanţa aceasta a venit însă după o perioadă de două luni de inactivitate, în care sportiva s-a confruntat cu o puternică răceală la plămâni. Pentru că stadionul stă închis de doi ani, toţi atleţii care aleargă pentru CS Pandurii au avut de înfruntat condiţii vitrege pentru a se putea pregăti, alergând chiar şi iarna pe aleile din Parcul Central.

Vizualizări: 591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: