FIFA a anulat sancţiunile contra echipei Pandurii

Pandurii nu mai are de ce să îşi facă griji acum în ceea ce priveşte plata datoriilor către cei doi jucători de origine sârbă, neplătiţi la timp de fosta conducere, şi care au reclamat clubul la FIFA. Nici în privinţa sancţiunii cu depunctarea nu mai au probleme gorjenii, aceasta fiind anulată de Comisia de Disciplină din cadrul FIFA.  Pentru că Pandurii se află în insolvenţă, FIFA a decis că foştii jucători Bunoza şi  Vasiljevic se vor supune şi ei regulilor procedurii de insolvenţă din România care prevăd înscrierea la masa credală pentru recuperarea datoriilor.

Comisia de Disciplină din cadrul FIFA, cea care a analizat cazul echipei Pandurii Târgu Jiu, a transmis la finalul săptămânii trecute un document către FRF, în vederea informării părţilor implicate cu care FIFA a purtat corespondenţă în acest caz. Motivarea, transmisă pe data de 7 iunie de forul de la Zurich către FRF, anulează sancţiunile cu amendă şi depunctare a clubului Pandurii, explicând că s-au analizat cu atenţie documentele transmise atât de către reprezentantul fotbaliştilor, cât şi de către administratorul special al CS Pandurii şi FRF, şi s-a ajuns la concluzia că acest caz nu poate fi judecat de forul internaţional, deoarece clubul Pandurii se află în procedură de insolvenţă şi se supune legislaţiei naţionale în domeniu.

„După o analiză atentă a documentaţiei prezentate de către părţile implicate precizate, luăm notă de faptul că obligaţiile financiare ale CS Pandurii către jucătorul Gordan Bunoza au fost create înainte de începerea procedurii de insolvenţă şi, prin urmare, trebuie să fie considerate obiect al acestei proceduri. Ca regulă generală, Comisia de Disciplină a FIFA nu se poate ocupa de cazurile care implică cluburi aflate în procedură de insolvenţă”, au motivat reprezentanţii comisiei disciplinare a FIFA decizia care scapă Pandurii de o mare problemă, arătând şi regretul faţă de situaţia creată: „În numele preşedintelui Comisiei de Disciplină, regretăm cele întâmplate şi vă informăm că procedurile disciplinare actuale sunt declarate închise ca urmare a faptului că CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu se află în procedură de insolvenţă, desfăşurată în conformitate cu prevederile aplicate de legislaţia din România”.

Documentul a fost transmis către FRF pentru a nu mai sancţiona cu depunctarea clubul Pandurii, dar şi pentru a fi retransmis apoi către clubul gorjean. „Sancţiunea de a deduce puncte de la echipa debitoare nu mai trebuie implementată. FRF este invitată să transmită imediat această scrisoare clubului afiliat CS Pandurii. Vă mulţumim că aţi luat cunoştinţă de cele arătate mai sus şi pentru înţelegerea situaţiei”, se mai arată în documentul care salvează Pandurii şi de decizii similare în celelalte procese care se află pe rol la FIFA, ştiut fiind că în anul 2016, când  fostul preşedinte Narcis Răducan a cerut insolvenţa la Pandurii, majoritatea jucătorilor erau străini.

Probabil că majoritatea s-au adresat FIFA pentru că au rămas neplătiţi, deoarece singurii care au mai luat bani în lunile august şi septembrie, înainte de a se intra în insolvenţă, au fost Narcis Răducan, Dorin Ioana, Ion Şolea şi Mihai Stelescu, după cum reiese din documentele din contabilitatea clubului Pandurii. Restul angajaţilor şi sportivilor au rămas neplătiţi în continuare şi nu vor recupera banii decât dacă s-au înscris la masa credală.

Vizualizări: 1,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: