Deplasare în Olanda pentru administrarea stadionului

Stadionul din Târgu Jiu va fi preluat în curând de către Primăria Târgu Jiu de la Compania Naţională de Investiţii. După predarea obiectivului acesta va fi administrat de către Direcţia de Patrimoniu, iar primarul Marcel Romanescu va merge în Olanda, la stadionul celor de la Ajax, pentru o colaborare în ceea ce priveşte administrarea stadionului.

Administrarea unei baze sportive care include un stadion de patru stele, cum va fi cotat Municipalul din Târgu Jiu, presupune şi o pregătire prealabilă a personalului care va administra stadionul. Acesta a fost administrat în trecut, înainte de a fi preluat de CNI pentru modernizare, de clubul Pandurii, care disputa acolo meciurile de fotbal. Dar atunci nu era vorba de un stadion atât de performant, pentru multiple discipline sportive, şi nici de atâtea spaţii câte va avea de acum Municipalul. Totuşi Primăria are un avantaj, acela de a avea în organigrama Direcţiei de Patrimoniu chiar pe fostul administrator al stadionului, Ion Rădoi, acum administrator la Sala Sporturilor. Cum FRF şi LPF au avut permanent instruiri cu personalul cluburilor din Liga 1, secretari generali, administratori baze sportive, responsabili cu ordinea şi siguranţa, responsabili ticketing sau mass-media, cei care au lucrat pentru Pandurii în perioada de 12 ani cât clubul a activat în Liga I sunt deja specializaţi în aceste probleme de administrare şi desfăşurare a activităţii pe stadion.

Primarul Marcel Romanescu vrea ca totul să fie pregătit pentru preluarea şi administrarea în bune condiţii a stadionului şi de aceea va accepta invitaţia reprezantanţilor stadionului „Johan Cruyff” din Amsterdam de a face o vizită de lucru pentru a putea vedea cum este administrat acesta: „Vizita celor de la Amsterdam a dat roade, am primit o adresă din partea lor prin care ne solicită o deplasare la Amsterdam, pentru a vedea partea de administrare acelei arene impresionante pentru noi şi o eventuală colaborare pe plan sportiv cu clubul Ajax Amsterdam. Sunt două lucruri diferite, pe de o parte pe plan administrativ în ceea ce priveşte administrarea stadionului celor de la Ajax şi pe plan sportiv în ceea ce priveşte organizarea clubului Ajax Amsterdam, care este şi parte în acea asociere pentru administrarea stadionului din Amsterdam”.

Invitaţia a venit pentru primarul municipiului Târgu Jiu, dar şi pentru echipa care se va ocupa de administrarea stadionului. Primarul a mai precizat că va include în delegaţie un reprezentant al Direcţiei de Patrimoniu, dar şi pe directorul CSM, Robert Bălăeţ: „Este clar că va merge directorul sau un reprezentant al Direcţiei de Patrimoniu, ei sunt cei care vor administra acest stadion, dar va avea discuţii cu cei de acolo şi directorul CSM Târgu Jiu, pentru că sunt probleme diferite abordate în această vizită şi voi avea nevoie să fie alături de mine cei doi reprezentanţi, cel care administrează şi cel care, în momentul de faţă, coordonează activitatea sportivă din cadrul CSM Târgu Jiu”. Invitaţia primită de la olandezi se referă atât la  o vizită la stadionul „Johan Cruyff”  pentru a cunoaşte modul în care este administrat acesta cât şi o vizită la clubul Ajax Amsterdam, club care nu are doar secţie de fotbal, ci şi alte secţii sportive precum volei sau handbal VOC Amsterdam Handball şi Ajax Amsterdam Volleyball.  

Invitaţia în Olanda vine ca răspuns al unei întâlniri a primarului Marcel Romanescu cu o delegaţie a reprezentanţilor stadionului din Amsterdam, Sander van Stiphout şi Andreea Ogăraru, cea care l-a reprezentat la întâlnire pe şoţul său, fostul fotbalist George Ogăraru, devenit anul trecut ambasador oficial pentru „Ajax Amsterdam Coaching Academy”.

„Purtăm discuții referitoare la viitoarea colaborare dintre Primăria Municipiului Târgu Jiu și Clubul Ajax Amsterdam. Partea olandeză este foarte interesată să lucreze cu noi, mai ales că avem un stadion nou, foarte modern, dar și sportivi foarte talentați, cu rezultate extraordinare. Nu sunt excluse nici discuțiile referitoare la Clubul Pandurii. Este echipa noastră de suflet și implicarea unui club de acest nivel ne-ar putea întări speranțele de a vedea, din nou, o echipă a noastră, puternică, jucând la Târgu Jiu”, a spus după primele discuţii cu oficialul olandez primarul municipiului Târgu Jiu.


În cursul lunii mai primarul a discutat prima dată acest aspect al colaborării cu directorul internaţional Sander van Stiphout, un membru activ al ESSMA (European Stadium and Safety Management Association). Sander este specializat în consiliere managerială pentru conceperea, dezvoltarea, funcționarea și gestionarea stadioanelor și a arenelor de mare capacitate, precum și în consiliere pe probleme de siguranță și securitate. El a fost implicat în consultanță la data aderării Johan Cruijff ArenA la ESSMA,  în anul 2002 cooptând de atunci o serie de stadioane din Europa în această asociaţie. Portofoliul său recent include stadioane din Polonia și Ucraina pe care le reprezintă în cadrul forului mondial al stadioanelor, acesta fiind şi reprezentant al marilor stadioane din Brazilie în cadrul programului ArenA do Brasil. Pentru stadionul din Târgu Jiu, unul recent construit, includerea în ESSMA ar aduce o mulţime de beneficii, cel mai important fiind o mare vizibilitate pentru organizatorii de eveniminte pe stadioane la nivel mondial.

Galerie foto




Vizualizări: 924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: