Pandurii nu va plăti pentru utilizarea stadionului

Recepţia stadionului din Târgu Jiu este preconizată pentru finalul acestei luni, iar până atunci Primăria Târgu Jiu va impune taxele de utilizare a bazei sportive. Primarul Marcel Romanescu va propune o hotărâre de Consiliu Local pentru a se stabili care vor fi taxele de închiriere a terenului de fotbal şi a celorlalte suprafeţe de interes sportiv. Clubul Pandurii Lignitul va fi exceptat de la plata taxelor pentru că Primăria este membru asociat.

La fel ca toate stadioanele moderne din ţară, stadionul din Târgu Jiu va putea fi închiriat de alte echipe de fotbal sau de federaţii care vor putea folosi baza sportivă pentru competiţii naţionale. Stadionul va fi omologat pentru fotbal şi atletism, pentru aceste competiţii urmând să fie stabilite taxele de închiriere pentru teren sau pistă.

În urmă cu o lună s-a vorbit de venirea FCSB la Târgu Jiu, pentru meciuri din preliminariile Europa  League, dar între timp echipa lui Gigi Becali a ales stadionul din Giurgiu. Redevine însă de actualitate solicitarea celor de la FCU Craiova de a juca pe noul stadion după ce echipa lui Adrian Mititelu nu a primit un răspuns favorabil pentru a juca pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Pentru a fi pregătit şi cadrul legal pentru închirierea terenului, Primăria va face demersuri pentru stabilirea unor tarife după cum a precizat primarul Marcel Romanescu: „Săptămâna aceasta şi-a anunţat vizita şi domnul Adrian Mititelu la Târgu Jiu şi mă bucur că este interesat să joace cu FCU Craiova pe acest stadion. Am discutat cu directorul Direcţiei de Patrimoniu şi cred că săptămâna viitoare vom propune o Hotărâre de Consiliu Local prin care, exceptând clubul Pandurii la care suntem asociaţi, toate celelalte echipe care vor veni să joace pe stadionul din Târgu Jiu vor trebui să plătească o anumită sumă”.

Gorjenii se vor inspira, pentru a stabili tarifele, de la cei care administrează stadionul din Craiova, respectând însă capacitatea stadionului. „La Craiova este o regulă de acest gen, din ce am înţeles de la domnul Tătaru care s-a informat, dar va merge şi la Craiova să vadă cum funcţionează lucrurile din acest punct de vedere. La Craiova se plătesc 10.000 de euro pentru fiecare eveniment sau 10% din încasări, dar nu mai puţin de 10.000 de euro. Nu putem compara arena din Târgu Jiu, ca şi capacitate, şi nici măcar dacă ne raportăm la populaţia de aici şi cea din Craiova nu ne putem compara, dar trebuie să avem aceeaşi modalitate de abordare a problemei”, a explicat edilul precizând că Pandurii va avea prioritate în faţa altor echipe care vor dori să joace pe noul stadion: „ Exceptând clubul Pandurii, cu care avem şi un contract de comodat, şi pentru care trebuie găsită o soluţie pentru a putea avea prioritate să poată folosi această arenă, toate celelalte echipe care vor veni să joace sau celelalte entităţi care vor închiria stadionul trebuie să plătească o anumită sumă pentru folosirea bazei sportive”.

Primăria din Craiova a decis că, atunci când Naționala va juca în Bănie, trebuie să plătească 37.100 lei, iar aceiași bani trebuie să-i plătească orice echipă, cu excepția CSU Craiova, pentru a juca acolo meciuri din Liga 1, Cupa Ligii sau Cupa României, începând cu 16-imile acestei competiții. Pentru partide din Liga Campionilor și Europa League la Craiova se plătește dublu - 74.200 lei.

Vizualizări: 973

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: