Adio „case verzi“ anul acesta în Gorj

Veşti proaste pentru gorjeni! Programul „Casa Verde” desfăşurat la nivelul judeţului s-a încheiat. Începând de astăzi nu se mai primesc proiecte pentru obţinerea de fonduri. Aproximativ 300 de proiecte au fost aprobate anul acesta prin intermediul Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj (APM) iar alte câteva zeci sunt în aşteptare.

Sesiunea de depunere a cererilor de finanţare pentru proiectele din cadrul programului  “Casa Verde” pentru persoane fizice s-a încheiat. Suma totală pusă la dispoziţia judeţului Gorj de către Administraţia Fondului de Mediu (APM) în cadrul sesiunii a fost de aproximativ 2 milioane de lei. Această sumă s-a epuizat încă din luna iunie, însă perioada de primire a cererilor a fost extinsă până la mijlocul acestei luni. Până atunci au fost depuse 297 de solicitări. Dosarele depuse după mijlocul lunii iunie sunt în aşteptare şi pot fi aprobate doar dacă vor fi redistribuite sume necheltuite de alte judeţe. “În 15 iulie expiră perioada în care se mai pot primi dosare în aşteptare. Au fost înregistrate 370 de dosare dintre care 73 sunt în aşteptare. Urmează ca Administraţia Fondului de Mediu să verifice toate judeţele, în cazul în care au rămas nealocate fondurile să fie redistribuite. Este greu de spus dacă va ajunge în judeţul Gorj o anumită sumă şi câte dosare ar putea acoperi”, a declarat Cristina Merfu, purtător de cuvânt al APM Gorj.

PANOURI

Din totalul cererilor de finanţare înregistrate, mare parte au fost pentru montarea de panouri solare. “Cei mai mulţi au optat pentru panouri solare, au fost destul de multe şi pentru centrale pe peleţi şi alte materiale ecologice, pentru care în anii trecuţi nu am primit solicitări”, a precizat Cristina Merfu. Conform legislaţiei Programului „Casa Verde”, decontarea se face după finalizarea lucrărilor, banii ajungând direct în conturile beneficiarilor.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: