Adio sindicat la Şcoala Populară de Artă

Sindicatul Liber din cadrul Şcolii Populare de Artă nu mai există decât pe hârtie. Lidera acestei organizaţii, Simona Vede, spune că aproape toţi colegii din sindicat s-au retras subit după o şedinţă în cadrul căreia ea consideră că a fost pusă la zid de către directorul instituţiei, Viorel Gârbaciu.

Vede a primit un tabel şi cereri de retragere din sindicat care nu îi erau adresate însă ei, ci şefului instituţiei, lidera de sindicat considerând anormal acest lucru. "Nu ştiu ce se mai poate face pentru că în momentul de faţă am primit un tabel prin care colegii mei se retrag aproape în bloc din sindicat. Nu mi s-a spus un motiv, dar, culmea, tabelul şi cererile nu au fost depuse la noi la sindicat, ci la secretariatul instituţiei. Sunt absolut convinsă că cei mai mulţi nu au plecat de bună voie, mai ales că pe hârtiile lor este o ştampilă pe care scrie "se aprobă, Viorel Gârbaciu". Nu e normal aşa ceva, mai ales că nu erau adresate mie, ci tot conducerii instituţiei", spune sindicalista de la Şcoala Populară de Artă.

Simona Vede a intrat în conflict deschis cu Viorel Gârbaciu în momentul în care a cerut un audit intern pentru a fi verificat felul în care au fost folosite fondurile instituţiei. Gârbaciu a precizat că nu a făcut niciun demers prin care să fie desfiinţat sindicatul, el menţionând că, din contră, a susţinut înfiinţarea acestuia. Şcoala Populară de Artă este unitate subordonată Consiliului Judeţean Gorj, preşedintele Ion Călinoiu declarând că, din informaţiile pe care le are el, la instituţia respectivă nu există probleme. La rândul său, Simona Vede are sprijinul şefului CNSLR Frăţia, Gorj, Valentin Popa, în demersurile pe care le face, acesta dezaprobând desfiinţarea sindicatului din cadrul Şcolii Populare de Artă.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: