Salariu de viceprimar, muncă de şofer

Viceprimarul comunei Scoarţa, Gheorghe Babalîc, se trezeşte cu noaptea în cap pentru a merge la şcoală, nu însă calitate de elev, ci de şofer. El se poate lăuda astfel că deţine două funcţii, de viceprimar şi conducător auto, aceasta din urmă ocupând-o din luna septembrie de când a luat în primărie microbuzul şcolar al localităţii. Şofer de meserie, Gheorghe Babalic nu se plânge că înainte de a ajunge la birou este nevoit să treacă pe la şcoală.

Gheorghe Babalîc este şofer pe microbuzul şcolar din luna septembrie când Constantin Popescu, şoferul cu acte în regulă, a informat conducerea primăriei că este bolnav şi are nevoie de o perioadă mai lungă de timp pentru a se însănătoşi. Primăria mai are un alt şofer, dar care abia acum învaţă să conducă un microbuz. Aşa se face că vrând-nevrând viceprimarul Gheorghe Babalîc a decis să preia ştafeta de şofer pe microbuz pentru ca micuţii să nu fie nevoiţi să se trezească cu câteva ore mai devreme pentru a ajunge la timp la cursuri, o parte dintre ei locuind la 6-7 kilometri depărtare de şcoală.

Doar 3 ore pe zi alocate primăriei

“Programul de şofer“ al viceprimarului comunei Scoarţa începe la ora 7:00 şi se termină la ora 15:00, cu o pauză de trei ore între intervalul 9:00-12:00, timp în care se ocupă de problemele comunităţii. „Trebuia să găsim o soluţie, şoferul primăriei nu are permis categoria D iar altul nu putem angaja pentru că nu putem da afară un am care se află în concediu medical. Eu am lucrat 30 de ani ca şofer pe autobuz, am colindat tot judeţul, aşa că având experienţă m-am hotărât să transport eu la şcoală elevii. Nu sunt plătit în plus pentru acest lucru şi nici nu am pretins, datoria mea e să fac ce pot pentru binele comunei. Dacă nu luam această hotărâre, elevii erau nevoiţi să meargă chiar şi şapte kilometri pe jos pe strada principala, pe unde trec foarte multe maşini, iar microbuzul să stea în parcare“, a spus vicele

Viceprimarul Gheorghe Babalîc are program şi în weekend atunci când trebuie să transporte elevii care participă la anumite competiţii sportive.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: