Administrația CE Oltenia, deschisă la noi discuții cu sindicatele

Administrația Complexului Energetic Oltenia a reacționat după ce presa a scris despre faptul că una dintre federațiile sindicale a refuzat semnarea actului adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Este vorba de Federația Națională Mine Energie, condusă de Dumitru Pîrvulescu, care nu este de acord prevederile legate de locul de muncă, în sensul ca acesta să nu mai fie legat de o anumită carieră, ci de bazinul minier. FNME a susținut că asta ar da posibilitatea șefilor să mute un miner de la o carieră la alta, abuziv.

CE Oltenia a explicat într-un comunicat că propunerile înaintate de administrație cu privire la locul de muncă sunt determinate de cadrul economic și evolutia capacităților miniere, existând posibiliatea restrângerii unor activități din cauza epuizarii rezervelor. "Din cauza restrângerii de activitate, este necesară stabilirea unui cadru juridic privind protecția salariaților și păstrarea drepturilor salariale prin redistribuirea acestora în cadrul aceluiași bazin minier, inclusiv asigurarea transportului la și de la locul de muncă. Directoratul CEO și-a exprimat și își exprimă în continuare susținerea dialogului pentru soluționarea eventualelor divergențe apărute", se arată în comunicatul CEO.

Și FNME a dat vineri un comunicat prin care propune administrației ca, simultan cu schimbarea locului de muncă, să fie acordat un spor de mobilitate de 10% din salariul de bază. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 3,662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: