Muncă la negru într-un atelier de tâmplărie

Un angajator din municipiul Târgu-Jiu, proprietar al unui atelier de tâmplărie, a fost sancționat cu 20.000 de lei de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, pentru folosirea în activitate a unei persoane fără forme legale de angajare.

Din 27 iulie până pe 9 august au fost 285 de controale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, pentru deficiențele constatate fiind aplicate amenzi în cuantum de 58.500 de lei.

”Respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-CoV 2 rămâne o prioritate în timpul controalelor efectuate de către instituția noastră. Au loc verificări în permanență, inspectorii de muncă cu atribuții de control în privința securității și sănătății în muncă efectuând, în intervalul de timp amintit, 229 de controale care au cuprins și verificarea respectării măsurilor dispuse pe perioada stării de alertă în această privință”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

De asemenea, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată și Compartimentului Control Relații de Muncă au recomandat lucrătorilor și angajatorilor găsiți la locurile de muncă controlale să respecte măsurile de prevenire a contaminării cu noul coronavirus. (A.A.)

Vizualizări: 1,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: