De ce nu crede Pîrvulescu în restructurare

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, nu mai crede în planurile de restructurare vehiculate. Complexul Energetic Oltenia urmează să își asume în această lună un plan de restructurare, pentru ajutorul de stat de sute de milioane de euro primit de la stat.

“Programul de restructurare nu este o rezolvare a problemei, pentru că nu știm cât din el va fi implementat. Au mai fost promisiuni că se fac grupuri la Cernavodă, la Rovinari, la Tarnița, nu s-a făcut nimic”, a spus Pîrvulescu la Tele 3. “Să cred eu că se face acum ce nu s-a făcut în 13 ani, este greu”, a completat liderul sindical.

Investițiile pe care le presupune planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia se ridică la 7 miliarde de lei doar pentru partea de decarbonare, potrivit unor surse din piața de energie.

5,5 miliarde ar costa conversia de pe cărbune pe gaze unor grupuri energetice și 1,5 miliarde investițiile în regenerabile.
Programul de restructurare face obiectul unui studiu de fezabilitate care a fost comandat de conducerea CE Oltenia, consultantul a fost selectat, dar încă studiul nu a fost livrat. (A.A.)

Vizualizări: 2,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: