Administraţia locală din Târgu Jiu vrea să închidă Piaţa 9Mai

Alexandru Zaharia, şeful societăţii Edilitara a Consiliului Local din Târgu Jiu, a anunţat că administraţia locală vrea să închidă Piaţa 9 Mai din municipiu. Zona va fi reamenajată. Totul se reduce deocamdată la o propunere pe care administraţia vrea să o transforme într-un studiu de fezabilitate.

După realizarea halei închise din Piaţa Centrală, administraţia locală spune că a luat în calcul şi reamenajarea Pieţei 9 Mai, cunoscută şi ca Piaţa Mică. Directorul societăţii Edilitara spune că a mers la faţa locului cu un proiectant şi cu şeful de Investiţii de la primărie, Raul Chiriac, şi împreună au stabilit o temă de proiectare. „Vrem să schimbăm acoperişul de acolo pentru că este pe policarbonat şi se creează un efect de seră pe temperaturi mari, să schimbăm tipul de acoperiş şi să realizăm pe perioada de iarnă o împrejmuire provizorie pe panouri transparente. Am luat-o ca temă de proiectare, când vom avea un studiu de fezabilitate o să stăm de vorbă cu autoritatea locală şi cu cei care comercializează, să vedem dacă tema de proiectare este bună, dacă este agreată de toată lumea şi după aceea se va transforma într-un proiect”, a declarat Alexandru Zaharia, şeful societăţii Edilitara.

Directorul Alexandru Zaharia a mai spus că investiţia nu ar trebui să fie una costisitoare pentru că lucrările vor fi executate pe infrastructura existentă. Intenţia este de a monta panouri transparente, cu o cale de rulare, în aşa fel încât în perioada de iarnă să le poată monta iar vara să poată fi date jos. 

O altă propunere este ca pe viitor să fie instalată şi o tubulatură, cât să creeze o ventilaţie aer rece-aer cald în interiorul pieţei. Conform şefului Edilitara, în Piaţa Mică îşi desfăşoară activitatea circa 120 de comercianţi. Dacă proiectul acesta va fi dus la îndeplinire vor beneficia de un plus de confort atât cei din piaţa agro-alimentară cât şi cei din sectorul industrial.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: