Administratorii gorjeni, convocaţi la o întâlnire la Finanţe

Administratorii de societăţi din Târgu Jiu au participat ieri la o întâlnire organizată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj. Aceştia au profitat de întâlnire pentru a-şi spune toate problemele cu care se confruntă. Criticată a fost în special Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.  Administratorii firmelor cred că la noile legi se adaptează mai greu chiar funcţionarii, şi nu ei.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a organizat ieri la sediul instituţiei o întâlnire cu administratorii de societăţi din Târgu Jiu. Tema întâlnirii a reprezentat-o noutăţile legislative din domeniul financiar-contabil, intrate în vigoare începând cu 1 ianuarie 2011. Zeci de administratori au luat la cunoştinţă noutăţile cu privire la „Declaraţia privind obligaţiile la plată a contribuţiilor sociale, impozitul pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”. La întâlnire au luat parte şi reprezentanţii instituţiilor care gestionează contribuţiile sociale. Este vorba despre Daniel Diaconescu din partea Casei de Pensii Gorj, Cosma Dumitrescu de la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, iar de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a fost prezent Ion Târlea. În poziţia cea mai ingrată s-a aflat Cosma Dumitrescu de la Casa de Sănătate, care a trebuit să răspundă la multe dintre întrebările administratorilor. „E foarte bine că s-a introdus această nouă lege, dar cred că vom avea nevoie de timp să ne acomodăm. Să vedem cum va funcţiona. Oricum până acum instituţiile statului se bat cap în cap. Ne ducem la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, ne spun una, venim la finanţe ne spun alta şi tot aşa. sper că nu vom mai avea parte de aceste neplăceri de acum încolo”, susţine administratorul unei societăţi din Târgu Jiu.

Scopul întâlnirii a fost acela de a explica HG nr. 1397/2010 cu privire la declararea impozitului pe venit, a contribuţiilor sociale şi a evidenţei nominale a persoanelor asigurate printr-o declaraţie unică. “Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj şi-a propus realizarea unei ample acţiuni de informare a opiniei publice asupra importanţei şi avantajelor implementării declaraţiei unice. Această declaraţie, mai exact Declaraţia 112, se poate depune online sau direct la ghişeu. Considerăm că odată cu introducerea acestei declaraţii drumurile contribuabililor noştri vor fi mult reduse, astfel că nu vor mai trece pe la toate instituţiile ca până acum, ci vor veni direct la noi”, susţine Ileana Ungureanu, specialist IT în cadrul DGFP Gorj.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: