Ţigănci hoaţe, reţinute de poliţişti

Gaşca hoaţelor cu fuste lungi a fost prinsă de poliţiştii gorjeni după un an, acestea fiind autoarele mai multor furturi din Gorj. Ultima victimă a fost Simiţa Tivig de 82 de ani din Sohodol, căreia i-au furat banii strânşi pentru înmormântare. Ţigăncile au fost reţinute pentru 24 de ore, iar acum sunt cercetate în stare de libertate.

„Cât suntem noi de deştepţi, ne-or păcălit ţigăncile”, asta spune oricui o întreabă Rodica Tivig, fiica bătrânei din satul gorjean Sohodol, păgubită săptămâna trecută cu suma de 3100 de lei. Simiţa Tivig, de 82 de ani, strânsese împreună cu soţul ei banii pentru a-i avea pentru înmormântare, iar atunci când la poartă i-a strigat cineva care s-a arătat interesat să cumpere ţuică şi vin s-a bucurat, cu gândul că suma economisită va mai creşte. N-a fost însă să fie aşa. „Mama i-a pus 10 kile de ţuică, a negociat cu ea preţul, poftim banii şi i-a dat o bancnotă de 2 milioane. A plecat să-i dea restul, ţiganca a mers peste ea, a văzut unde a pus banii, eu eram pe aici, dar ştiam că e şi tata acasă şi nici prin cap nu mi-a trecută că se întâmplă una ca asta. Când am venit eu, femeia îşi luase banii, se pusese în maşină şi stătea liniştită, zicea că se mai duce prin sat să cumpere şi de la alţii”, povesteşte Rodica Tivig.

Bătrâna de 82 de ani mărturiseşte însă că era gata să îşi certe nepoţii şi să îi acuze de furt, lucru de care i-ar fi părut rău câte zile ar mai fi avut de trăit. „N-a durat nici 5 minute de când au plecat ţigăncile de la poartă şi m-am dus sus în casă ca să pun banii acolo. Când să pun hârtia de 2 milioane n-am mai găsit nici un leu”, spune, plângând, bătrâna din Sohodol. Rudele acesteia au anunţat imediat Poliţia şi, spre norocul lor, oamenii legii au primit ca indiciu o parte din literele numărului de înmatriculare al microbuzului cu care se deplasau suspectele prin judeţ.

 „N-am făcut nimic, n-am înşelat pe nimeni, nu ştiu de ce sunt aici”

Lăcrămioara, cercetată pentru furt

„Am venit singură la procuratură şi aici m-au arestat fără să fiu nevinovată. N-am furat nimic, niciodată. În viaţa mea n-am furat. Verificaţi şi vedeţi că nu am cazier. Am venit cu bărbatul meu şi m-au săltat. Dacă ştiam că am vreo vină nu veneam”

Persida, suspectă de furt

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: