Adolescentă cu probleme mentale, însărcinată în luna a patra

O minoră de 16 ani, însărcinată în luna a patra, a fost internată la Centrul Maternal din Târgu Jiu. Minora a ajuns la Centrul Maternal după ce autorităţile din Suceava au anunţat că o tânără din Gorj se află internată într-un centru de zi din oraş. Potrivit directorului instituţiei, Gheorghe Milosteanu, tânăra suferă de epilepsie şi întârziere mentală. Aceasta a fost dată dispărută de la domiciliu în luna septembrie iar până acum tânară a hoinărit prin Constanţa şi Suceava.

Tânara de 16 ani însărcinată în luna a patra locuieşte împreună cu mama şi mătuşa sa în comuna Samarineşti. Boala de care aceasta suferă, epilepsie, a moştenit-o de la mama sa existând posibilitatea ca şi copilul să aibă această boală.

Soluţia: întrerupere de sarcină

Minora este sub îngrijire medicală în Spitalul Judeţean la secţia Ginecologie pentru că acuza dureri. Milosteanu a spus că boala de care suferă este ereditară motiv pentru care vor încerca să îi facă fetei întrerupere de sarcină pentru a evita nşterea unui copil suferind de epilepsie.

Milosteanu a spus că fata a ajuns în centru vineri, după ce mai multe luni a hoinărit în mai multe zone ale ţării. Fata are probleme grave de comunicare şi până acum psihologii nu au reuşit să afle prea multe despre perioada în care a fost plecată. „Vineri am internat în Centrul Maternal o minoră de 17 ani neîmpliniţi, gravidă în luna a patra despre care ştim că a făcut şapte clase, în clasa a opta fiind exmatriculată din cauza absenţilor. Are obiceiul să fugă de acasă. A fost găsită în mai multe rânduri în Motru, Târgu Jiu, Constanţa şi Suceava“, a precizat Milosteanu.

„Tânăra suferă de epilepsie ca şi mama ei. Acum este internată <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Ginecologie pentru că avea dureri. Are probleme mai grave, nu se poate discuta cu ea. Am întrebat-o ce a făcut în tot acest timp şi a spus că nu ştie. Va face un consult de specialitate pentru a vedea dacă se poate face întrerupere de sarcină“, a adăugat Milosteanu. În cazul în nu se va putea face nimic în acest sens, fata va rămâne la Centrul Maternal până va naşte.

Iubiţii scandalagii

Gheorghe Milsteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu, se plânge că tot mai des iubiţii tinerelor internate vin şi fac scandal la sediul instituţiei. Milosteanu a spus că are discuţii frecvent cu concubinii minorelor care tot mai des vin la centru în încercarea de a-şi lua iubitele şi copii acasă. Milosteanu spune că acest lucru este imposibil din cauza faptului că fetele sunt minore iar căsătoria este interzisă dar şi pentru că nu au condiţii pentru a le întreţine. În acest moment la Centrul Maternal sunt trei minore cu copii şi o alta însărcinată.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: