Adolescenţi gorjeni prinşi cu droguri asupra lor

Şase tineri din Rovinari, Târgu Jiu şi Turcineşti au fost prinşi de jandarmii gorjeni cu produse cu efecte psihoactive asupra lor. În ultima perioadă numărul tinerilor care consumă droguri este în creştere.

Un echipaj de jandarmi din cadrul Grupei Supraveghere Ordine Publică Rovinari a observat în după-amiaza zilei de 1 aprilie, în apropierea Casei de Cultură, doi adolescenţi care atunci când au văzut echipajul au avut un comportament suspect, aruncând o ţigară confecţionată artizanal după care au încercat să-şi piardă urma. Jandarmii i-au legitimat şi au stabilit că au vârste de 17 şi 18 ani. Tinerii aveau asupra lor 14 pliculeţe ce conţineau o substanţă vegetală uscată de culoare de culoare alb-verzuie, cu miros înţepător. „Unul din tineri a menţionat că a cumpărat de la altă persoană pliculeţele pentru a comercializa conţinutul acestora ulterior prin confecţionarea unor ţigări artizanale în foiţe”, arată Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj.

Tot miercuri, un alt echipaj de jandarmi a depistat în Târgu Jiu patru tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani, 3 din municipiu şi unul din Turcineşti, care aveau asupra lor mai multe ţigări confecţionate manual din foiţă semi-transparentă cu filtru de carton, ce conţineau material vegetal uscat cu miros înţepător, filtru de carton şi un pachet de foiţe pentru confecţionarea manuală a ţigărilor.

Acum adolescenţii sunt cercetaţi pentru infracţiunea de „deţinere de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”. La mijlocul lunii februarie doi tineri din Mătăsari au ajuns la spital după ce au consumat droguri, fiind găsiţi în stare de inconştienţă în scara unui bloc, ulterior fiind introduşi pe secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu.

Vizualizări: 255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: