Adrian Garcea, dublu campion internaţional al României

Atletul clubului Pandurii Târgu Jiu, Adrian Garcea, a devenit de două ori campion internaţional al României după ce s-a impus în probele de 1500 m şi 3000 m la Campionatele Internaționale de Atletism ale României, întreceri care au avut loc în week-end, pe stadionul Cluj Arena din Cluj Napoca.

Cea mai importantă competiție atletică cu participare internațională, Campionatele Internaționale de Atletism ale României, a reunit la Cluj cei mai valoroși atleţi români ai momentului, alături de atleţi de valoare  din străinătate, campioni olimpici, europeni și recordmeni mondiali. Atleţii clubului Pandurii Târgu Jiu s-au întors cu trei medalii de la acestea întreceri, câştigate de Adela Bălţoi şi Adrian Garcea. Competiția de la Cluj din acest an, la care gorjeanul Adrian Garcea a luat startul la 1500 şi 3000 de metri, a avut 20 de probe care s-au desfăşurat pe stadionul Cluj Arena.

Două dintre probele acestei competiţii au fost câştigate de Garcea, recormen naţional la rândul său şi cel mai bun atlet al clubului Pandurii, acesta fiind pregătit de către antrenorul Ion Bură. Sportivul gorjean de la CS Pandurii Târgu Jiu a avut cei mai buni timpi în probele la care s-a consacrat şi a câștigat medalia de aur atât la 1500 m, cu timpul de 3:45.66, cât şi în proba de 3000 m, demonstrând din nou valoarea incontestabilă a acestui sportiv de excepție dar şi a şcolii de atletism gorjene care a dat mereu recordmeni în aceste probe. Garcea este cel care a doborât recordurile stabilite anterior de fostul atlet Ionuţ Bură, acum antrenor şi el la CS Pandurii.

Antrenorul care îl pregăteşte pe Adrian Garcea este antrenorul federal Ion Bură care este convins că și noul club al primăriei, CSM Târgu Jiu, se va implica pentru ca acest sportiv să aibă parte de condiții de pregătire cât mai bune la Târgu Jiu, pentru nu a da curs ofertelor venite din partea altor cluburi puternice din ţară aşa cum s-a întâmplat cu mulţi alţi atleţi gorjeni care nu au putut fi păstraţi de Pandurii deşi erau campioni naţionali.

Campionatele Internaționale de Atletism ale României, reprezintă una dintre cele mai vechi și mai apreciate competiții atletice de profil din lume.

Galerie foto



Vizualizări: 869

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: