Adrian Gorun a rămas rectorul UCB

Profesorii Universităţii „Constantin Brâncuşi” s-au încolonat şi au mers la vot. Miza a fost demiterea sau menţinerea în funcţie a rectorului Adrian Gorun. Consultarea cadrelor didactice din universitate s-a făcut după ce imaginea instituţiei a fost pusă într-o lumină nefavorabilă pe forumul ziarului Pandurul şi pe site-ul Vocea UCB. Vocea UCB a fost şi site-ul care a lansat votul informatic împotriva rectorului. În urma scrutinului desfăşurat la Facultatea de Inginerie, la care accesul presei a fost restricţionat, 87 la sută au votat împotriva demiterii rectorului Adrian Gorun.

Rectorul Adrian Gorun a dat curs dorinţelor exprimate pe site-ul Vocea UCB şi i-a mobilizat pe profesorii titulari la vot. Presa nu a avut voie în sala de vot pentru a nu perturba respectiva activitate internă.  „A fost organizat acest vot pentru că prin intermediul ziarului Pandurul, pe surse obscure şi într-un anonimat comun cu dezumanizarea se solicita demiterea rectorului sub titulatura Vocea UCB. Şi atunci rectorul constatând şi dezumanizarea care se creează şi degradarea limbajului a solicitat Senatului să supună la vot demiterea votului. Senatul a respins demiterea şi trebuia ca în conformitate cu prevederile Legii Educaţiei să consultăm pe toţi cei care au drept de vot în numirea rectorului, cadre didactice titulare şi studenţi. Şi de aceea am organizat acest vot, pentru a demonstra care este adevărata voce a UCB şi în acelaşi timp a demonstra pe mai departe cum se autoexclud unii, puţini, extrem de puţini spre surprinderea celor care au făcut acest spectacol prin intermediul ziarului Pandurul”, declară Adrian Gorun, rectorul instituţiei de învăţământ superior.

Rezultatele scrutinului

Într-un comunicat de presă se arată că din 166 de cadre didactice şi studenţi cu drept de vot au fost exprimate 146 de voturi, prezenţa la voturi fiind de 87,95%. Voturile valabile exprimate au fost de 139, reprezentând 95%. Au fost exprimate 7 voturi nule, reprezentând 4,8%. În urma scrutinului s-au înregistrat 18 voturi pentru demiterea rectorului Adrian Gorun, reprezentând 12,95% şi 121 de voturi împotriva demiterii, reprezentând 87,05%. Nu şi-au exprimat votul 20 de persoane. „Votul democratic exprimat în cadrul UCB demonstrează susţinerea fără rezerve a rectorului Adrian Gorun, a strategiilor manageriale aplicate în instituţie. Grupul de nemulţumiţi care se autodeclară Vocea UCB reprezintă 18 persoane care, de altfel, se autoizolează, nefiind interesaţi de bunul mers al instituţiei, ci de interesele lor şi ale altor indivizi plasaţi în afara comunităţii academice”, se arată în comunicatul de presă primit la redacţie din partea UCB.

„Eu voi vota pentru ca Adrian Gorun să rămână în continuare la conducerea UCB pentru că a făcut ceva pentru universitatea în toată această perioadă “

Vasile Popeangă, profesor la UCB şi deputat de Gorj

 „S-a stabilit în senat printr-un referendum al mediului academic ca şi cadrele didactice care au contract de muncă la Universitate să îşi dea votul de încredere în rectorul Adrian Gorun, dacă vor să rămână în continuare sau să fie demis pentru că nişte oameni de bine şi reformatori, care nu au făcut mare lucru în viaţa lor au considerat că este nevoie ca rectorul Adrian Gorun să fie demis”

Vasile Popeangă

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: