Aerul rarefiat face bine la mintea partidelor

Întâlnirea amicală a lui Mircea Geoană cu reprezentanţii organizaţiilor locale, la Braşov, la sfârşitul săptămânii trecute s-a lăsat cu mai nimic pentru el şi cu multe comentarii acide sau de-a dreptul războinice din partea celorlalţi mahări social-democraţi, chit că sunt sau nu mai sunt membri de partid. Liderii rămaşi în Bucureşti la o mică întrunire unde s-a stabilit decapitarea lui Geoană s-au întrecut în declaraţii care au mers până la a-l cataloga pe actualul preşedinte ca fiind incapabil să-şi asume eşecul ce trimite partidul într-un lung drum al deşertului opoziţiei, ca să-l cităm pe Adrian Năstase.

Până când şi fidelul Dan Nica, folosit pe post de cal troian pentru a provoca ieşirea de la guvernarea de anul trecut şi iniţierea unei crize guvernamentale care a întrecut toate aşteptările forurilor internaţionale, a dat-o la întors când i s-a solicitat să se hotărască de care parte este, în condiţiile în care surse bine informate au „transpirat” că organizaţia de la Galaţi este de oricare parte nu este şi Geoană. Victoria lui Traian Băsescu în alegerile prezidenţiale a dus  la apariţia a trei grupuri în cadrul PSD. Grupul de la Bucureşti care cuprinde intelectualii mai mult sau mai puţin corupţi la care s-a ataşat din mers un foarte potent acum om de afaceri, Dan Ioan Popescu, şi care luptă pentru revenirea la puterea partidului; grupul de la Braşov, cel al perdanţilor condus de Geoană şi Vanghelie care se luptă pe orice căi să mai păstreze un pic puterea în ciuda dezastrului de la alegeri; grupul de la Cluj care susţine grupul de la Bucureşti mai puţin pe Ion Iliescu pe care-l doresc uitat în istorie. 

Nu cred  că mai este un secret, decât pentru Mircea Geoană, că zilele lui sunt numărate, dar este demn de remarcat oportunismul şi făţărnicia unei familii de social-democraţi care vrea cu tot dinadinsul să fie şi în car şi în căruţă şi în teleguţă. Ilie Sîrbu, cunoscut ca un adept al intrării la guvernare alături de PDL, s-a văzut la Braşov în imediata apropiere a lui Geoană în timp de ginerele său, Victor Ponta, fostul purtător de cuvânt al perdantului s-a regăsit alături de mentorul său, Adrian Năstase. Încă nu se ştie unde se va poziţiona Daciana, fiica lui Sârbu şi soţia lui Ponta! Pentru familie va fi bine oricum, indiferent care tabără va ieşi învingătoare. Ca să-i meargă buhul Braşovului de loc al marilor decizii politice şi liberalii şi-au dat întâlnire tot acolo, în delegaţia permanentă, dacă e să dăm crezare lui Crin Antonescu, care se pare are nevoie de clarificări doctrinare în condiţiile în care prietenul Geoană va pierde şi lupta din partid. Dacă şi democrat-liberalii care vor să-şi schimbe şi denumirea partidului şi sigla se vor întâlni pentru clarificări tot la Braşov, atunci nu avem decât să credem că aerul rarefiat face bine la mintea partidelor!

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: