Uluitor! Bătrân amendat că nu a făcut contracte la gropari. „Mi se pare absurd”

Situaţie şocantă pentru un profesor pensionar din Săuleşti. Omul, în vârstă de aproape 80 de ani, a fost amendat cu 60 de mii de lei pentru că a început să construiască un cavou cu trei localnici, fără să le încheie contracte de muncă. Bătrânul este disperat şi speră să anuleze amenda aplicată de inspectorii de muncă la instanţa de judecată.

Amenda a fost aplicată în urmă cu câteva zile. Bătrânul era chiar în cimitir. Lucra la un cavou pentru el şi soţie. „Un bărbat din comuna Săuleşti a fost amendat, săptămâna trecută, cu 60.000 de lei, după ce a fost depistat folosind trei persoane fără forme legale de angajare la construirea unui cavou în cimitirul din satul Bibeşti. Controlul a fost efectuat de către inspectorii de muncă cu atribuţii de control în relaţiile de muncă, la solicitarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj”, a anunţat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Legea prevede amendă de 20.000 de lei pentru fiecare om care munceşte la negru.

„Este ceva absurd!”

Viceprimarul comunei Săuleşti, Ionel Buşoiu, a explicat că este vorba despre un profesor pensionat: „A avut nişte oameni zilieri. Este ceva absurd! E greu de crezut. Un om bătrân care îşi săpa groapa. Un om în vârstă care îşi pregăteşte groapa, că simte că nu mai poate. Să ia amendă pentru aşa ceva mi se pare absurd. Are 79 de ani. Un om intelectual, fost profesor de matematică. A fost şi inspector”.

Iar totul i se trage de la nişte reclamaţii, susţine viceprimarul comunei. Omul este încă şocat. „Din reclamaţii, răutate. Nu au avut ce să facă decât să-i facă reclamaţii. Toate cavourile din cimitir, că sunt vreo 25 de cavouri. Nu valorează toate cavourile din cimitir cât e amenda asta. E nemaiîntâlnit! Omul trăieşte acum o dramă”, a mai declarat Buşoiu.

Contestă amenda

Vasile Grigorescu, pensionarul amendat, speră să anuleze amenda în instanţă. „Nu mi-a venit să cred. Nu am semnat nimic. Nu mi s-a adus nimic la cunoştinţă oficial despre această amendă. Mi se pare absurd ce s-a întâmplat şi voi contesta această amendă în instanţă”, a povestit bătrânul.

Vizualizări: 11,688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: