Afaceri cu combustibil la Ambulanţa Gorj

Sesizările săptămânale ale angajaţilor de la Serviciul de Ambulanţă (SJA) Gorj au adus controale de la Ministerul Sănătăţii, dar şi de la Prefectură. În urma controalelor s-a constatat o depăşire cu 18 tone a consumului de carburant, precum şi existenţa unui card pe numele fostei directoare, Jeana Prejbeanu, cu care putea achiziţiona în voie combustibil pe banii instituţiei.

Documentele din perioada 2008-2010 au fost verificate de Corpul de control din Ministerul Sănătăţii. Până să fie realizat raportul controlului directoarea Ana Duma şi-a dat demisia, locul său fiind luat de un managerul unei firme de asigurări. Oricum, au fost depistate multe nereguli. Cele mai importante sunt depăşirea consumului de carburat cu 18 tone, care a adus un prejudiciu de peste un miliard de lei vechi Serviciului de Ambulanţă, dar şi existenţa unui card de combustibil personalizat pe numele fostei managere Jeana Prejbeanu. „Cel mai probabil aceste depăşiri de carburant se vor recupera în instanţă”, spune Marius Boeriu, director DSP Gorj. Fosta manageră a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Jeana Prejbeanu, susţine că nu este vinovată doar pentru că nu a apucat să folosească acel card. „Cardul personalizat pe numele meu este neactivat, deci nu l-am folosit. Nu mă fac vinovată de nimic. Mai mult decât atât s-au făcut deturnări de fonduri, iar cei care au făcut controlul nu au văzut. Întrebaţi conducerea  actuală cum s-a făcut licitaţia la carburant dacă pe timpul meu s-au făcut depăşiri”, spune Jeana Prejbeanu.

Scandal continuu

Şi Corpul de control al Prefecturi Gorj a verificat activitatea de la Ambulanţă din ultimii doi ani în urma unor sesizări făcute de fosta manageră Jeana Prejbeanu şi de alţi doi angajaţi. De această dată, pe lângă depăşirile de carburant, au fost identificate inadvertenţe la contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de sănătate Gorj. „Am depistat şi noi depăşirea de carburant, am găsit ceva abateri şi de la contractul cu CJAS, şi mai mult decât atât la Ambulanţă sunt relaţii tensionate între angajaţi, dar şi între angajaţi si conducere. „Raportul făcut de noi va fi trimis la Ministerul Sănătăţii, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, la Curtea de Conturi şi la persoanele care au făcut sesizările”, spune Daniel Bivolaru, consilier corpul de control al Prefecturii Gorj. 

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: