Belgher îşi caută dreptatea la CEDO

Trei imobile ce aparţin fostului consilier local Leonida Belgher urmează să fie demolate de executorul judecătoresc, după ce acesta le-a pierdut în instanţă. Belgher crede că nu este legal să-i fie demolate locuinţele şi este dispus să ajungă la CEDO pentru dreptatea sa.

După ce s-a judecat patru ani de zile pentru trei imobile, acesta s-a uitat neputincios cum a început demolarea lor. Imobilele sunt în Bumbeşti-Piţic, iar cel care administrează terenul a venit cu poliţia şi cu executorul judecătoresc să le demoleze. Belgher susţine că va ajunge cu problema lui la CEDO. Leonida Belgher a cumpărat în urmă cu câţiva ani trei imobile în localitatea Bumbeşti-Piţic. Cel care administra terenul pe care aceste sunt amplasate a cerut demolarea lor. După patru ani în care Belgher s-a judecat cu proprietarul terenului a pierdut în instanţă, iar ieri proprietarul însoţit de un executor judecătoresc şi de poliţie a început demolarea lor. „Au început să-mi demoleze imobilele şi văd că satul ţine în continuare tot cu bandiţii.  Asta este  situaţia. Nu am ce să fac. A venit cel care administrează terenul cu executorul judecătoresc şi cu poliţia să le demoleze. S-a nimerit ca de fiecare dată prin tragere la sorţi procesul meu să fie judecat de acelaşi magistrat, că aşa s-a nimerit. Asta este situaţia. Nenorociţii ăştia lasă trei familii pe drumuri”, spune Leonida Belgher.

Imobile deţinute de Finanţe

Belgher susţine că va apela şi la CEDO pentru a-i fi rezolvată această problemă. „Deci ei au venit să demoleze imobilele, dar de fapt nu ştiu ce demolează. Aceste imobile sunt construite până în 1990 şi au autorizaţie de construcţie, iar ei demolează nişte construcţii construite după 1990 fără autorizaţie de construcţie. Nu este posibil aşa ceva. Aşa judecă magistraţii din ţara asta. Dar o să mă duc la CEDO că acolo sigur îmi voi face dreptate”, spune Belgher

Mai mult decât atât, Belgher nu înţelege cum pot fi demolate imobile care sunt sub sechestrul Direcţiei de Finanţe. „Eu am o datorie de 400 de milioane de lei vechi la Direcţia de Finanţe. Mie mi-au pus sechestru pe aceste imobile şi nu am putut să le demolez sau să le vând, iar ăştia pot. Cum e posibil aşa ceva”.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: