“Finanţele tac precum mortu-n păpuşoi când e vorba de Casa de Cultură”

Valentin Popa, preşedintele CNSLR Frăţia, face acuzaţii grave la adresa Direcţiei de Finanţe Publice Gorj. Acesta consideră că instituţia nu se implică în rezolvarea problemei Casei de Cultură a Sindicatelor deoarece a făcut o gafă pe care conducerea se teme să o recunoască. Conducerea Direcţiei de Finanţe spune că nu răspunde la acuzaţii întrucât nu instituţia a solicitat insolvenţa, procedura demarându-se la cererea primăriei.

Sindicaliştii gorjeni au cerut Direcţiei de Finanţe Publice, în urmă cu aproximativ două luni, să oprească procedura de faliment pentru a se evita înstrăinarea clădirii. Din partea instituţiei s-au primit însă răspunsuri evazive.

Acuzaţii grave

Valentin Popa, preşedintele CNSLR Frăţia, consideră că Direcţia de Finanţe Publice Gorj refuză să iniţieze ceva concret deoarece s-au făcut gafe mari pe care conducerea se teme să le recunoască. “Direcţia de Finanţe Publice tace precum mortu-n păpuşoi deoarece a făcut o mare gafă pe care am se teme să o recunoască. În urma unei cereri, Direcţia de Finanţe a deposedat Casa de Cultură de codul fiscal, acesta fiind alocat apoi fundaţiei cu acelaşi nume. Cererea se baza pe un proces verbal al Adunării Generale a Salariaţilor Fundaţiei Casa de Cultură în care se solicita preluarea codului fiscal. Astfel, Casa de Cultură a fost deposedată de actul său de identitate fără a se verifica nici un fel de document ori calitatea celor ce semnau acel proces verbal. Semnatarii lui erau electricieni, îngrijitori cu curăţenia sau alte persoane care nu aveau cunoştinţă de cauză”, a declarat Valentin Popa. Liderul sindical este nemulţumit şi de faptul că la întâlnirea cu reprezentanţii Direcţiei de Finanţe a fost trimisă chiar acea persoană care a semnat actul de deposedare. “Finanţele ne-au răspuns vag la adresa pe care am trimis-o ba, chiar ne-au trimis la discuţii pe cel care semnase actul de deposedare a Casei de Cultură de codul fiscal“, a spus liderul.

Finanţele nu răspund acuzaţiilor

Conducerea Direcţiei Finanţelor Publice Gorj spune că nu va răspunde acuzaţiilor, instituţia fiind interesată doar să-şi recupereze datoriile. “Noi nu suntem vinovaţi cu absolut nimic deoarece procedura de insolvenţă a fost declanşată la cererea primăriei, cărei Casa de Cultură îi datora mai mulţi bani decât nouă. Nu putem interveni în nici un fel, iar justiţia trebuie să-şi facă datoria. Singurul nostru interes este să ne recuperăm banii. Nu răspund însă la acest gen de acuzaţii”, a declarat Ion Cupă, directorul Direcţiei de Finanţe Publice Gorj.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: