Afaceristul care s-a sinucis vânduse vacanțe de 7,5 milioane de euro pentru 2018. Banii au dispărut!

Îngrijorare mare la Ministerul Turismului, după ce patronul unei agenții de turism din România s-a sinucis. Paguba produsă de Omnia Turism este cea mai mare de după revoluție, în condițiile în care agenția a vândut pachete de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru anul 2018 unui număr de 8.500 de clienți.

"Din punct de vedere al legalității si al moralității, această agenție de turism funcționa perfect, îndeplinea toate caracteristice unei agenții de bună credință. Erau clienți care mergeau de 10 ani cu această agenție. Ce vă pot spune la această oră este că pentru perioada 17 octombrie — 31 decembrie 2017 sunt 433.139 de euro încasați de la persoane fizice și juridice, respectiv 202 clienți care trebuiau să plece în excursie. Nu se mai poate, compania nu mai are acești bani. Fac apel către toate persoanele care au pachete achiziționate prin această agenție să nu se mai deplaseze chiar dacă au biletele de avion plătite, pentru că acele cazări nu sunt achitate. De asemenea, pentru anul 2018 sunt vândute pachete de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru 8.500 de clienți, persoane fizice și juridice. Cred că este cea mai mare pagubă realizată de o agenție de turism de după revoluție încoace. Este un lucru grav", a explicat ministrul Turismului, Titus Dobre.

Acesta a precizat că Omnia Turism, companie prezentă pe piață din anul 1991 mai avea în conturi numai 30.000 de euro, iar ANAF va intra în control în această zonă pentru că în prezent nu poate preciza la cât se ridică paguba produsă bugetul statului. Patronul agenției, George Negru, s-a sinucis la începutul săptămânii, aruncându-se de pe un bloc din Capitală.

În prezent, sunt 244 de turiști plecați prin Omnia Turism, o parte dintre ei luând decizia să își plătească singuri cazarea. (A.A.)

Vizualizări: 7,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: