Încă un director sancţionat de primarul Romanescu

Constantin Răduţoiu, directorul Direcţiei Juridice din Primăria Târgu Jiu, a fost sancţionat cu mustrare scrisă, după o cercetare făcută de Comisia de disciplină. Este al doilea director sancţionat în mandatul primarului Romanescu, după Marian Rotaru de la Direcţia Publică de Patrimoniu.

Răduţoiu a fost sancţionat pentru că un raport ANAF care a constatat anumite prejudicii şi impunea recuperarea lor nu a fost adus într-un timp rezonabil la cunoştinţa primarului Marcel Romanescu. Acesta din urmă a confirmat sancţiunea. „Sunt doi directori care au prima sancţiune posibilă, mustrare scrisă, domnul Rotaru şi domnul Răduţoiu, directorul Direcţiei Juridice. Sper că au înţeles ce trebuia să înţeleagă, că trebuie făcute lucrurile la timp şi în mod legal”, a spus Romanescu la Sud FM.

Primarul Marcel Romanescu a vorbit la postul de radio şi despre colaborarea pe care o are acum cu directorii şi salariaţii din primărie, la patru luni de la alegeri. Acesta spune că unii dintre ei au înţeles să-şi facă treaba, alţii încă nu. „Încerc să găsesc în continuare o cale de comunicare cu aceştia, dar nu pot să-i dau afară, pentru că cei mai mulţi au statut de funcţionar public. Măsurile sunt graduale. Nu poţi să iei cea mai dură măsură în privinţa unui angajat, pentru că te contestă şi câştigă”.

Romanescu este de părere că unii angajaţi ai primăriei cu funcţii de conducere sunt supăraţi pe deciziile de imputare pe care le-a emis, dar spune că nu avea altă variantă legală. „De la începutul mandatului am primit un raport ANAF şi patru rapoarte ale Curţii de Conturi. Au fost constatate prejudiciile pe care le ştiţi, am emis acele decizii de imputare. Eu am fost obligat să iau măsuri, nu aveam altă soluţie. Dacă vă puneţi în situaţia lor, nu este uşor să aibă acele decizii de imputare pe numele lor”, a spus Romanescu.

Raportul ANAF a constatat un prejudiciu de 3,8 milioane de lei din derularea contractului pentru iluminatul public de sărbători, stabilind că acesta trebuie recuperat de la fostul primar Florin Cârciumaru şi de la mai mulţi directori: Narcisa Cristea, Marius Ionescu, Grigore Jianu, Ionuţ Jilăveanu.

Vizualizări: 2,362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: