Afaceristul Columbeanu dă semne că vrea să-şi achite datoriile

Irinel Columbeanu a promis autorităţilor locale de la Târgu Cărbuneşti că va intra în noul an cu datorii mici la taxe şi impozite. După ce a fost păsuit o perioadă de la plata dărilor către stat, Columbeanu a început să-şi achite din datoria care se ridică la aproximativ 2 miliarde de lei vechi.

Primăria Târgu Cărbuneşti a început să recupereze din datoriile pe care le are  Irinel Columbeanu. Afaceristul a plătit 100 de milioane de lei vechi, după ce autorităţile locale au amânat cererea de insolvenţă. „Am amânat cererea de insolvenţă a firmei lui Irinel Columbeanu întrucât ne-a rugat să-l mai păsuim o perioadă de timp scurtă. În luna noiembrie a achitat 100 de milioane de lei vechi pentru impozite pe teren şi clădiri. Ne-a promis că până la sfârşitul anului va mai plăti încă un miliard de lei vechi pentru a intra în anul 2014 cu datorii în jur de 700 de milioane de lei vechi”, a declarat Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti.

Edilul local este hotărât să ceară insolvenţa în condiţiile în care Columbeanu nu se va ţine de promisiune. „Dacă nu se va ţine de promisiune vom declanşa procedura de insolvenţă. În momentul de faţă, are conturile blocate, iar după aceea un evaluator, un expert va scoate bunurile la vânzare”, a menţionat Mihai Mazilu.

DATORII

Fabrica de materiale de construcţii a fost înfiinţată în urmă cu aproximativ şase ani. Peste 200 de persoane lucrau la vremea aceea în firma lui Columbeanu. Din primăvara anului 2009, fabrica nu va mai funcţionează, iar la sumele cuvenite impozitelor pe teren şi clădiri s-au adăugat penalităţi.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: